Lekari se bore za život migranta kojeg je juče upucala hrvatska policija

Migrant kojeg je juče policija jurila po Gorskom Kotaru, u životnoj je opasnosti nakon što je upucan.
Lekari se bore za život migranta kojeg je juče upucala hrvatska policija
Foto: Pixabay
Nalazi se u intenzivnoj jedinici KBC Rijeka, a kako kažu u bolnici, ima prostrelne rane u predelu grudog koša i stomaka.
 
Pucnjava se dogodila juče, prilikom akcije policajaca koji rade na suzbijaju nezakonitih migracija, na nepristupačnom području Gorskog Kotara.
 
Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izjavio je kasno sinoć da je migrant, koji je popodne povređen tokom policijske akcije u suzbijanju nezakonitih migracija na području Gorskog Kotara, zadobio težu povredu, pa je prevezen u riječku bolnicu gde su ga operisali.
 
"Danas oko 17 časova hrvatska policija je postupala, kao i svaki dan, u zaštiti državne granice, odnosno u sprečavanju prolaska ilegalnih migranata preko teritorije Republike Hrvatske, u blizini Tuhobića, odnosno pet kilometara od puta, na nepristupačnom terenu, prema grupi migranata. Policijski službenici su sprečavali prelazak grupe, koja se najverovatnije želela dokopati Slovenije, a u tom postupanju je jedan migrant povređen", rekao je ministar juče.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.