"Razgrabljene" vakcine protiv gripa, dodatne količine stižu sledeće nedelje

Vakcina protiv gripa u većini zdravstvenih centara i domova zdravlja u Srbiji više nema, javlja RTS.
"Razgrabljene" vakcine protiv gripa, dodatne količine stižu sledeće nedelje
Foto: Pixabay
Dom zdravlja u Kruševcu je već treće nedelje vakcinacije ostao bez vakcine, dok domovi zdravlja u Braničevskom i Podunavskom okrugu trenutno imanju manje od 200 doza.
 
"Kada je distribucija 70 odsto, to je već velika, dobra uspešnost ali ovo je 90 odsto, tako da su naši stanovnici zaštićeni", kaže za RTS direktorka Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu Ana Jovanović.
 
U Kraljevu je "planulo" svih 4.000 vakcina. Trebovane su naknadno i u državnim apotekama.
 
"1.121,49 dinara košta vakcina, sve veći broj pacijenata se interesuje i kupuje vakcine jer su u Domu zdravlja nestale", kaže Lidija Živković iz Apotekarske ustanove Kraljevo.
 
Dodatne količine besplatnih vakcina za imunizaciju od sezonskog gripa domovima zdravlja stići će naredne nedelje, obećavaju u Institutu "Batut".
 
Zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić kaže da se beleži mnogo veća zainteresovanost građana nego što je to ikada bilo.
 
"Sada se radi preraspodela u odnosu na sve raspoložive količine i sigurno da će se u narednom periodu učiniti svi napori da se nabavi dodatna količina vakcina", kaže Kisić.
 
Ove godine obezbeđeno je gotovo 300.000 vakcina, 50.000 više nego prošle godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija