KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

U Tutinu ne praštaju promašaje

Fudbaleri Sušice danas su gostovali u Tutinu u okviru 16. kola Srpske lige „Zapad“ i vratili se bez bodova. Primili su dva gola pred kraj utakmice, ali su zadržali osmo mesto na tabeli, a u poslednjem jesenjem kolu dočekuju Mokru goru iz Zubinog potoka.

Fudbaleri Sušice nisu iskoristili šanse u prvom poluvremenu i u finišu utakmice izgubili su u Tutinu

Iako je kragujevački srpskoligaš odigrao bolje u prvom poluvremenu i imao više šansi, doživeo je i sedmi poraz u ovoj polusezoni, koliko je, uz dva remija, zabeležio i pobeda. Učinak novajlije u ligi, u celini posmatrano nije loš, ali je mogao da bude i bolji, posebno na današnjoj utakmici u Tutinu.

Izabranici trenera Miroslava Stakića, među kojima i ovog puta nije bilo povređenog kapitena Božovića i napadača Živadinovića, dobro su parirali izuzetno motivisanoj domaćoj ekipi. Sušičani su čvrstom odbranom i kontranapadima u prvom poluvremenu propustili priliku da iznenade ekipu Tutina. Stvorili su više šansi od kojih dve, posle udaraca iz prekida, nisu iskoristili.

U 20. minutu, posle slobodnog udarca Đukića i odbijene lopte, gol je promašio Ljubisavljević. Neposredno pred odlazak na odmor Đukić je izveo udarac iz ugla, ali štoper Dobrić propustio idealnu priliku da Sušicu dovede do prednosti.

U drugom poluvremenu kod rezultata 0:0, Đurđević je sa desne strane izašao pred domaćeg golmana Nićiforovića, ali je bio neprecizan i šansa je propala. Za ove promašaje Sušičani su kažnjeni pred kraj utakmice, kada su za četiri minuta igrači Tutina postigli dva gola i srušili sve nade Kragujevčana da mogu ostati neporaženi. Oni su iskoristili pad koncentracije Sušičana u odbrani, svoje šanse realizovali i zasluženo pobedili.

U 82. minutu po levoj strani prošao je Đakovac, koji je izašao pred golmana Veličkovića i loptu poslao u bliži ugao za 1:0. Četiri minuta kasnije isti igrač je duplirao prednost domaćina. Na 20 metara od gola fudbaleri Sušice su izgubili loptu do koje došao Đakovac i postavio konačan rezultat 2:0 za Tutin.

I pored poraza ekipa Sušice sa 23 boda zadržala je osmu poziciju na tabeli Srpske lige „Zapad“.     

TUTIN – SUŠICA 2:0 (0:0)

Stadion: U Tutinu.
Gledalaca: 200.
Sudija: Ivan Nikitović (Čačak).
Pomoćnici: Nebojša Savić, Milan Nedeljković (obojica iz Užica).
Strelac: Đakovac u 82. i 86. minutu.
Žuti kartoni: A. Hot, Bihorac, Šarac (Tutin), Baroš, Dobrić, Nedović, Đurđević (Sušica).

TUTIN: Nićiforović, Petrović, M.Hot, A.Hot, Đakovac (od 88. Skenderović), Nikolić (od 69. Hadžibulić), Bihorac, Lazović, Dedović, Ragipović, Šarac.

SUŠICA: Veličković, Maksimović (od 46. S. Božović), Baroš, Dobrić, Jovović (od 72. F. Đurović), Nedović, Đurđević, Ljubisavljević, Cvijović, Obradović, Đukić.

U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati: Budućnost Krušik – Mladi radnik 1:0, Proleter Mihajlovac – Sloga 33 4:2, Borac 1926 – Jošanica 2:0, Šumadija (A) – Trepča 1:3, Mokra gora – Sloga (KV) 0:2, Takovo – Sloga (Po) 0:2, Jedinstvo – Loznica 2:0. Susret RSK – Mačva (B) odigraće se sutra.

U poslednjem jesenjem kolu, Sušica u nedelju, 24. novembra, dočekuje ekipu Mokre gore iz Zubinog Potoka.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!