Tumbaković se pred Ukrajinu obratio novinarima: Mnogo ste negativni, nemate drugu reprezentaciju

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.11.19. | 16:37

„Ne bežim od kritike, ali za sve je potrebno vreme“, poručio selektor Srbije

Šansa da se reprezentacija Srbije direktno plasira na Prvenstvo Evrope je minimalna, ali Orlovi sutra protiv Ukrajine (15 časova, TV Nova), imaju maksimalnu odgovornost da najave bolje dane. Ništa novo kada je ovdašnji fudbal u pitanju. Imaće tim Ljubiše Tumabkovića i dodatni motiv, pošto ih je selekcija Andreja Ševčenka demolirala u Ljvovu. Takođe, utisak iz duela sa Luksemburgom nije sjajan, pa selekcija Srbije ima zadatak da bar malo obraduje naciju kako bismo svi optimistički gledali ka martu i viđenom baražu protiv Norveške.
„Napravili smo detaljnu analizu, za nas je utakmica sa Ukrajinom značajna iz više razloga. Šansa da se plasiramo sutra su minimalne, ali želimo novi pomak, jer izdvojio bih detalje iz meča sa Portugalom, zatim iz duela u Luksemburgu, odnosno meča u Beogradu“, poručio je selektor Tumabković.

Ukrajina predstavlja jednačinu sa više nepoznatih za naš nacionalni tim. Nikada nismo dobili ekipu koja se i dalje baštini na vanvremenskoj zaostavštini Valerija Lobanovskog.
„I taj podatak može i treba da nas motiviše. Mislim da nam neće nedostajati motiv i želja da se momci pokažu u najboljem svetlu. Sve će uraditi da ostvare dobar rezultat. Kada se radi o Ukrajini oni imaju fantastičnu disciplinu , ozbiljna su ekipa”.

Izabrane vesti

Moguće je da će nekadašnji trofejni trener Partizana ponovo biti u potrazi za idalnim rešenjem. Protiv Luksemburga je bilo nedostataka i u srednjem redu i odbrani.
„Da li će biti nekih rotacija, moguće. A kada se radi o pomaku, ima ga. Sve je proces, treba i malo prostora. Iskreno, smeta mi što je svako pitanje negativno, a ni mi, ni vi nemamo drugu reprezentaciju. Ovo je nacionalni projekat, reprezentacija svih nas. Ovde moramo da budemo svi zajedno, da ostanemo kompaktni. Ne bežim od kritike, ali bilo bi lepo da osetimo bar malo medijske podrške. Uostalom pobedili smo četiri utakmice, a tek dva meseca smo zajedno. Ne vidim da neko ima čarobni štapić i da može da uradi bolje. Vreme je prirodni faktor i strpljenje…“

Moraće Tumbakovič nešto da nauči iz grešaka mlađeg kolege Krstajića.
„Gledao sam tu utakmicu više puta. To je fudbal. I ne mislim da je postavka mog mlađeg kolege bila loša. Jenostavno se u fudbalu nekad dese takve stvari. Ne često, ali se dese. Ukrajina kako je uputila udarac, tako je postigla gol. S druge strane, ti šta god napraviš, ne vredi. Dešavaju se takve utakmice”.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara