Gavrilović: Partizan imao dva dana više za odmor i pripremu pred derbi

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.11.19. | 13:59

U taboru branioca titule svesni da je raspored neumoljiv

Nije se još slegla prašina nakon poraza od Asvela, a Crvenu zvezdu već u nedelju od 20 časova u Štark Areni čeka novi veliki posao na parketu. Zapravo, onaj najteži u regionalnim uslovima - gostovanje Partizanu.

Kako je još sinoć potvrđeno na konferenciji za štampu Crvena zvezda neće moći da računa na pomoć iskusnog Stratosa Perperoglua zbog povrede kolena, dok isti problemi muče i Derika Brauna.
"Derbi je uvek neizvesna utakmica. Tako je bilo, tako je i sada. Utakmica koja u uvodu ima i činjenicu da imamo isti broj pobeda i poraza, kao i da će biti specifična po tome što ćemo je odigrati u Areni. Imali smo tešku evroligašku utakmicu u petak koja je rešavana u produžetku i imamo samo jedan dan da se osvežimo i pripremimo za narednu utakmicu. Već smo bili u takvim situacijama i to nije novitet za nas. Ono što svakako jeste prednost našeg rivala je upravo to da su svoj meč odigrali u sredu i da su imali dva dana više za odmor i pripremu ove utakmice. Međutim sve to mora biti zaboravljeno sa naše strane kada istčimo na teren u nedelju uveče i očekujem da budemo spremni", rekao je trener Crvene zvezde Andrija Gavrilović.

Izabrane vesti

Povratnik u redove crveno-belih Dejan Davidovac zna kolika je težina večitog derbija.
"Novi derbi i novi izazov pred nama. Moramo brzo da ostavljamo prethodne utakmice iza sebe, i okrenemo se narednim rivalima. Pred Partizan ćemo imati malo vremena da se osvežimo i oporavimo nakon velike potrošnje protiv Asvela, jedan trening, ali bićemo spremni.Partizan svakako jeste u prednosti jer je imao dva dana više za odmor, ali ovo su utakmice u kojima nikada ne možete da kažete ko će izaći kao pobednik, na kraju presuđuju veća želja, energija, jedna lopta i neki detalji", rekao je prvotimac Crvene zvezde.

Odmah po završetku utakmice u Štark Areni crveno-bele očekuju odlazak na put. Već u ponedeljak u ranim jutarnjim časovima sledi let za Berlin zbog meča protiv Albe, dok u četvrtak u drugom utakmici duplog programa sledi novo gostovanje - Žalgirisu u Kaunasu.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara