Biznis Vesti
ŠOPING TURE VEĆ OD 10 EVRA Pomama za kratkim putovanjima do najjeftinijih tržnih centara, mnogi zbog novogodišnje kupovine SPAVAJU U AUTOBUSIMA

ŠOPING TURE VEĆ OD 10 EVRA Pomama za kratkim putovanjima do najjeftinijih tržnih centara, mnogi zbog novogodišnje kupovine SPAVAJU U AUTOBUSIMA

Beč, Segedin, Budimpešta, Solun, Trst, Temišvar, Istanbul najpopularnije su destinacije od novembra do januara za povoljne jednodnevne ili višednevne šoping ture.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
šoping Foto: RAS Srbija
šoping

Turističke agencije organizuju odlaske u gradove i šoping centre u kojima se kupovina isplati jer su u Austriji, Mađarskoj, Italiji i u drugim zemljama u okruženju modni i drugi brendovi na božićnim i novogodišnjim sniženjima većim od 50 odsto.

Ova vrsta putovanja, spoj korisnog zbog štedljive kupovine i obilaska evropskih gradova, sa last minute popustom više je nego povoljna. Šoping tura, poslednja ponuda, za "Pandorf" kod Beča, u kome ima više od 150 prodavnica, sa 29 evra snižena je na 25 evra za polaske krajem novembra i u decembru, dok je termin od 15. novembra snižen na 22 evra. U terminu od 28. je i Crni petak, kada je roba na dodatnim sniženjima.

 - U pitanju je trodnevno putovanje bez noćenja. Polazak u poznati autlet u blizini Beča je kasno noću, a stiže se pre podne. Putnici koji žele fakultativno da obiđu Beč imaju dva do tri sata za šoping, a zatim se odlazi u carski grad i u druge tržne centre. U povratku se pridružuju putnici koji su ostali u "Pandorfu" – kažu u agenciji.

Cena fakultativnog odlaska u Beč i u tržni centar SCS iz "Pandorfa" je po 10 evra.

Pročitajte još

Šoping tura za Solun u kome se nalazi tržni centar "Kosmos" sa noćenjem i dočekom Nove godine je sa 145 snižena na 125 evra. U cenu je uračunat prevoz i dva noćenja sa doručkom u hotelu. Cena se umanjuje za 34 evra ako putnik ima sopstveni prevoz.

 - Grčka je privlačna turistima i zimi. Posebno Solun zbog šopinga. Mnogi spajaju šoping, odmor i doček Nove godine. Predviđen je turistički obilazak grada, Bele kule, spomenika Aleksandru Velikom, pozorišta, dok u slobodno vreme putnici kupuju. U cenu nisu uračunati međunarodno zdravstveno osiguranje i lokalne takse koje su od 1,5 do pet evra – kažu turistički radnici.

Last minute za Solun, trodnevna šoping tura bez noćenja je 36 evra. Budimpešta je popularna šoping destinacija. Iz Subotice, Novog Sada i Beograda postoje svakodnevni sigurni polasci minibusom do željene adrese i mnogi koji idu u kupovinu u Mađarsku koriste samo ovakvu uslugu prevoza. Agencije nude razne aranžmane, a najpraktičniji za šoping je onaj trodnevni sa jednim noćenjem. Za obilazak grada je više fakultativnih ponuda. Cena je sa 50 snižena na 37 evra za termine u novembru i decembru.

Pročitajte još

Uz samu granicu sa Srbijom je mađarski grad Segedin u kome se nalazi tržni centar „Arkad“. Last minute za jednodnevnu šoping turu je 12, 13 i 14 evra, a termini su 16. i 23. novembra ili 8, 15. i 22. decembra. Predviđen je obilazak grada u pratnji vodiča.

Ista cena šoping ture je i za mađarsku banju Morahalom. Prema programu putovanja, poseta hipermarketima "Aušan", "Metro" ili "Praktiker" predviđena je nakon kupanja u banjskim bazenima. Pojedina putovanja u Pečuj, gde postoji "Arkad" šoping centar, označena su kao šoping ture.

Najjeftinija šoping tura autobusom u vreme pretprazničnih i prazničnih akcija je Temišvar. Last minute je za 50 odsto spustio cenu aranžmana na 10 evra. Ima više polazaka ovog i idućeg meseca. Nakon obilaska znamenitosti predviđen je šoping u tržnom centru "Julijus".

Šoping putovanje u Trst autobusom i u poznati autlet centar "Palmanova" sa fakultativnom ponudom za odlazak do tržnog centra "Tijare" sniženo je sa 68 na 36 evra. Doplata za fakultativni obilazak drugog tržnog centra je pet evra.

Na mapi šoping destinacija našla se i Sofija u Bugarskoj. Cena za polaske do Nove godine je snižena sa 39 na 20 evra po osobi.

Last minute za polaske autobusom u novembru i decembru 2019. po osobi

1. Segedin, 1 dan, 12 evra

2. Solun, 5 dana, 3 noćenja sa doručkom od 109 evra

3. Solun, 3 dana bez noćenja, 36 evra

4. Trst, 3 dana bez noćenja od 27 evra

5. Beč, 5 dana, dva noćenja sa doručkom od 85 evra

6. Beč, tri dana bez noćenja od 31 evra

7. Klagenfurt, tri dana bez noćenja od 28 evra

8. Grac, tri dana bez noćenja od 28 evra

9. Sofija, 1 dan, 20 evra

10. Temišvar, 1 dan od 10 evra

11. Istanbul, 6 dana, tri noćenja sa doručkom od 89 evra