Turska: S-400 kupljen da bi se koristio, a ne stavio na stranu

Turska je od Rusije kupila odbrambeni sistem S-400 kako bi ga koristila, a ne "stavila na stranu", izjavio je šef Turske direkcije za odbrambenu industriju.

Svet

Izvor: B92

Subota, 16.11.2019.

09:15

Turska: S-400 kupljen da bi se koristio, a ne stavio na stranu
Foto: Depositphotos/zaykinoleg.gmail.com

"Nije logično da bilo koja zemlja kupuje takve sisteme samo da ih ostavi sa strane", rekao je u intervjuu za CNN Ismail Demir, i dodao da će turski i američki zvaničnici raditi na tome da reše taj problem.

On je rekao i da rusko osoblje neće doći u Tursku da upravlja sistemom S-400.

Prethodno je viši pomoćnik predsednika Erdogana Ibrahim Kalin potvrdio da se Turska neće povući iz kupovine ruskog protivraketnog sistema S-400, najavivši i dolazak ruskog predsednika Vladimira Putina u januaru.

Predsednici Redžep Tajip Erdogan i Donald Tramp razgovarali su u sredu u Vašingtonu o prevazilaženju sve većih razlika između NATO saveznika u vezi s kupovinom ruskog oružja, ali i politike prema Siriji.

Vašington kaže da S-400 predstavlja pretnju njihovim avionima F-35 i obustavili su učešće Turske u tom programu prodaje lovačkih aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: