');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

POTERA ZA PREDATOROM SA INTERNETA Nakon pisanja "Blica" o jezivim porukama koje je PEDOFIL S FEJSBUKA slao majci troje dece tužilaštvo pokrenulo istragu

Nakon što je “Blic” objavio uznemirujući razgovor samohrane majke troje dece iz Beograda sa pedofilom predatorom koji joj je tražio da petogodišnjakinju fotografiše golu sto puta nudeći joj zauzvrat 1.000 evra, Posebno odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pokrenulo je istragu.

pedofil kombo foto RAS Shutterstock, Facebook Foto: Shutterstock/Facebook / RAS Srbija
pedofil kombo foto RAS Shutterstock, Facebook

Šokantna prepiska samohrane majke i predatora sa interneta, u kojoj se vidi da osoba koja se na Fejsbuku predstavljala kao “Dragana Jovanović” tražeći joj da dete, koje boluje od tumora, fotografiše golo, govoreći kako će “joj dati savete kako da poboljša cirkulaciju jer ona leči tumore” zgrozila je mnoge.

Prepiska majke i pedofila
Foto: Facebook / screenshot
Prepiska majke i pedofila

“Blic” je stupio u kontakt sa majkom koja je ispričala da joj je manijak tražio slike devojčice u raznim pozama, i dok sedi i dok leži, nudeći joj za 100 njenih fotoografija 1.000 evra i garderobu. Uz to ju je ispitivao da li kupa svog sina (9), počeći neumesno da opisuje kako to treba da se radi, pominjući polni organ deteta.

Pročitajte još

Nakon što je potresna ispovest objavljena u našem listu, kako saznajemo, reagovalo je Posebno odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i pokrenulo istragu.

Ono što sledi u narednom periodu jeste odlazak žene u Posebno tužilaštvo, gde bi trebalo da ispriča šta joj se dogodilo. Osim toga, ono što bi moglo biti od pomoći u istrazi da se predator locira jeste veštačenje ženinog telefona, uvid u Mesidžer putem kojeg se dopisivala, češljanje grupe na Fejsbuku u kojoj je zatražila pomoć u vidu garderobe, kao i izvlačenje listinga poziva iz njenog telefona u tom periodu.

Pedofil plete svoju mrežu oko žrtve
Foto: Facebook / screenshot
Pedofil plete svoju mrežu oko žrtve

"Jednoj ženi je i pretio"

Takođe, ova majka tvrdi da joj se javila i žena iz Novog Sada, koja je rekla da joj se isti muškarac javio, a čak i pretio, te bi i njen iskaz u ovom slučaju bio od pomoći.

Ono što je za sada poznato je da je majka istog dana hrabro istupila i otišla u policiju da prijavi šta joj se dogodilo, a kao dokaz dala je fotografije prepiske sa Fejsbuka kao dokaz. Međutim, predator je lažan profil ugasio. Takođe, osim što se krio iza lažnog profila, samohranu majku zvao je sa privatnog, skrivenog broja. Majka troje dece je istog dana dopisivanje postavila u javnoj grupi u kojoj je prethodno zatražila pomoć, apelujući na sve roditelje da budu oprezni i ne odgovaraju toj osobi niti šalju fotografije dece. U pitanju je grupa koja broji više od tri hiljade članova, ali budući da je javna, objave roditelja mogu videti svi korisnici Fejsbuka. S obzirom na to da ova grupa okuplja uglavnom roditelje, jasno je da je predator s namerom tražio iste, ne bi li što lakše dospeo do profila majki sa malom decom.

Pročitajte još

Lažna Dragana Jovanović

Kako je “Blic” već pisao, predator se ženi javio nakon što je ona zatražila pomoć u vidu garderobe u jednoj grupi na Fejsbuku. Preko lažnog profila pod imenom “Dragana Jovanović”, on je najpre napisao da “poklanja odeću za devojčice” da bi zatim napisao i da su “suknjice jako lepe i kratke do gaćica”, nazivajući sebe “doktorkom za decu”. Kada je majka napisala da njena ćerkica ima tumor na grudnom košu, predator je napisao da će joj “pokazati kako da poboljša cirkulaciju prirodnim putem, jer cirkulacija leči tumore”. Potom je ta “Dragana” rekao samohranoj majci da će je pozvati njen brat Nikola kod kojeg se nalazi odeća. Majka je dala svoj broj, a usledio je užasan razgovor sa muškarcem koji je zvao sa skrivenog broja.

- Počela sam da sumnjam kada me je pitao da li se devetogodišnji sin kupa sam ili ga ja kupam, a onda je neumesno opisivao kako to treba da se radi, pominjući polni organ deteta, na šta sam rekla da je on veliki i da se kupa sam. Odgovorio je na to: “Pa šta, kako to odrasle žene rade muškarcima”, na šta sam rekla da to što priča je užasno. Zatim mi je tražio slike devojčice u raznim pozama, i dok sedi i dok leži. Rekao je ako mu pošaljem 100 njenih slika, da će finansijski da mi pomogne i pošalje 1.000 evra i dati mi garderobu - ispričala je majka za naš list.