KRAJ: Zvezda sve prosula u Štark areni: Francuzi oteli pobedu crveno-belima

Novosti online

15. 11. 2019. u 18:30

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u 8. kolu Evrolige od Asvela rezultatom 72:74 posle produžetka

КРАЈ: Звезда све просула у Штарк арени: Французи отели победу црвено-белима

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Asvela posle produžetka sa 72:74 (16:14, 20:18, 18:15, 11:18, 7:9) u osmom kolu Evrolige.Zvezdu je predvodio Bili Beron sa 16 poena, dok je jedan manje ubacio Lorenco Braun.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Livio Žan-Šarl sa 20 poena, dok je Toni Džekiri ostvario "dabl-dabl" od 19 skokova i 16 poena.

Zvezda sada ima dva trijumfa i šest poraza, dok Asvel ima skor od pet trijumfa iz osam mečeva.

Duel između Zvezde i Asvela pred oko 11.000 gledalaca u Beogradskoj areni bio je neizvestan od samog početka, iako su crveno-beli gotovo sve vreme bili u vođstvu.

Zvezda je u nekoliko navrata stizala i do dvocifrene prednosti, ali Asvel je svaki put uspevao da se vrati.

Delovalo je da je ekipa Andrije Gavrilovića na pragu novog trijumfa u Evroligi, ali je Asvel ipak 15 sekundi pre kraja poenima Žan-Šarla s linije za slobodna bacanja stigao do izjednačenja.

Usledio je poslednji napad u regularnom toku, ali Zvezda ipak nije uspela da poentira i dođe do pobede.

U produžecima Asvel je prvi put na meču došao do prednosti, a na dva minuta do kraja imao je vođstvo od 71:68.

Serijom od četiri uzastopna poena Dejana Davidovca crveno-beli su preokrenuli i u poslednji minut ušli sa vođstvom od 72:71.

Asvel je u narednom napadu poentirao preko Džakirija, da bi Braun u poslednjom napadu izgubio loptu, te tako praktično overio trijumf francuskog tima.

PRVA ČETVRTINA

Nervozan početak meča, greške i promašaji na obe strane. Lorenco Braun je promašio dva šuta, izgubio jednu loptu. Na drugoj strani Lajti i Tejlor prednjače u promašajima. Tri minuta bez poena i Beron prekida seriju promašaja - 2:0. Džekiri pogađa prvi put za Asvel - 2:2. Rukometni početak meča. Beron sa penala do novih poena, pa Džekiri opet zakucava - 4:4. Nema energije ni na terenu ni na tribina, pa Gavrilović uzima minutu odmora.

Prebacila je Zvezda u brzinu više, dva plus jedan Lorenca Brauna, pa trojka Lazića - 10:4. Stižu poeni i za Asvel, a da nije Džekiri. Lorenco Braun ponovo pravi odličan prodor i poentira. Džekiri za sada jedini raspoložen kod Francuza - 12:9. Ulaze u igru Gist i Davidovac, crveno-belima treba neka nova energija. Žan Šarl sada precizan uz faul domaćih i serija 6:0 za Francuze - 12:12.

Beron se ne snalazi dobro, ali i Maledon promašuje za tri. Davidovac je izmislio poene, ali Žan Šarl opet na ofanzivnom skoku - 14:14. Još jedan loš napad Zvezde i ofanzivni skok, pa koš Gista za prednost crveno-belih - 16:14. Rovovska borba u "Štark areni".

DRUGA ČETVRTINA

Gist sa linije penala otvara drugu deonicu, evo ga i Davidovac sa novim poenima - 20:14. Mitrović mora odmah da uzima tajm-aut. Asvel se žestoko muči u napadu, Kaudi promašuje za tri. Zvezda treba da iskoristi ovaj period i napravi dvocifrenu razliku. Dženkins sam ostaje na trojci, ali neprecizan. Nova serija izgubljenih lopti na obe strane. Edvin Džekson pogađa za tri - 20:17.

Serija grešaka i promašaja na obe strane, koju prekida Džekson sa dvojkom ovog puta - 20:19. Gavrilović sada uzima minutu odmora. Dobra reakcija srpskog šampiona iz tajm-auta, prvo Gist za dva siguran, a onda Dobrić krade loptu i poentira - 24:19. Lomač iz teške situacije poentira, ali odgovara Davidovac sa trojkom - 27:21. Odlična odbrana Zvezde i poeni Lorenca Brauna - 29:21. Opet domaći prave razliku, a Mitrović uzima tajm-aut.

Nua trojkom prekida seriju Zvezde, Odžo beleži svoje prve poene - 31:24. Lorenco Braun igra odlično, ali i Džekson je proradio u Beogradu. Odžo polovičan sa penala, ali Braun igra maestralno kako u timu nema Filipa Čovića. Žan Šarl sa penala polovičan - 36:27. Trojka Lajtija - 36:30. Novi tajm-aut za Zvezdu. Gube loptu domaći, pa opet nezadržici Džekiri - 36:32. Braun promašuje zicer za kraj poluvremena.

TREĆA ČETVRTINA

Zvezda postiže prve poene na meču. Simanić polaže na asistenciju Brauna, pa trojka Berona, opet Lorenco dodaje loptu - 41:32. Žan Šarl opet poentira, pa trojka Maledona. Crveno-beli ne koriste još jedan napad, pa trojka Kaudija za 8:0 seriju gostiju - 41:40. Lazić promašuje za tri, a Žan Šarl donosi potpuni egal - 41:41.

Faje prekida seriju gostiju sa linije slobodnih bacanja - 43:41. Maledon pogađa iz nemoguće pozicije, ali samo za dva. Asvel pušta Lazića i sada im je to došlo glave, kapiten crveno-belih je ubacio trojku - 46:43. Asvel ne koristi napad, pa Lazić sada i za dva pogađa. Lomaš uzvraća na drugoj strani - 48:45. Nervoza na obe strane, greške se ređaju kao na traci.

Beron sam na ziceru i polaže lagano u koš - 50:45. Odličan kontranapad Zvezde i Dobrić poentira i opet domaći imaju plus sedam - 52:45. Zvezda propušta priliku da napravi veću razliku, Džekiri poentira za dva - 52:47, pa koraci Berona. Džekson promašuje otvorenu trojku. Dobrić kažnjava i sa zvukom sirene donosi domaćima sedam poena plusa - 54:47.

ČETVRTA ČETVRTINA

Tejlor poenima otvara poslednju deonicu. A onda nešto duži prekid zbog problema sa semaforom. Pauza nije prijala domaćima, Lorenc Braun gubi loptu. Džekson je iznudio faul Berona i oba puta pogodio - 54:51. Opet domaći ne koriste napad, a Ismael Bako beleži svoje prve poene. Trojka Berona i eksplodirala je "Štark arena" - 57:53.

Džekson u seriji promašaja, ali i Gist ne koristi zicer. Teško se dolazi do poen. Nova trojka Berona druga vezana i plus sedam za domaće - 60:53. Džekiri prekida seriju Zvezde. Odžo polovičan sa penal - 61:55. Pet minuta pre kraja meča, velika borba se nastavlja. Ponovo Odžo na liniji penala, ovog puta oba puta precizan. Asvel ne može nikako do poena. Promašuje i Braun.

Žan Šarl ubacuje trojku, ali i Braun vraća za dva - 65:58. Džordan Tejlor pogađa svoju prvu trojku - 65:61. Odžo promašuje za dva, pa Žan Šarl dvojka za 65:63. Gist sada promašuje za dva, ali Asvelu ističe napad. Drama u "Štark areni". Beron promašuje za tri. Ni Tejlor ne pogađa, a Žan Šarl skače u napadu i oba puta precizan - 65:65. Zvezdi ističe napad, a sada Asvel ima sekundu da pobedi u Beogradu. Tejlor šutira i ne pogađa, ide se u produžetak.

PRODUŽETAK

Lorenco Braun postiže prve poene u produžetku. Džekiri vraća novi egal - 67:67. Faje promašuje trojku, a Džekson donosi prednost gstima - 67:69. Umorio se i Beron polovičan sa penala - 68:69. Žan Šarl opet ide na slobodna bacanja i oba puta siguran - 68:71. Sada se poeni postižu sa penala, Davidovac oba puta siguran. Francuzi ne koriste napad, pa onda poklanjaju loptu domaćima. Opet Davidovac za prednost Zvezde - 72:71. Džekiri vraća semafor na stranu Asvela - 72:73. Braun se okliznuo i Zvezda beleži poraz, koji nije planirala.







Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Alo Čoviću

15.11.2019. 21:15

Hitno menjaj kompletan stručni štab, a ove pošalji na psiho test da im vidimo IQ.

LESA

15.11.2019. 21:16

Oterajte vise te strance , boli njih briga za klub , daj im pare srce kao kod misa. pustite zvezdase da igraju. Pogledajte ko nam vodi ekipu anonimus .Sramota. bruka

Zenga

15.11.2019. 21:19

Zvezda nema tim ovu sezonu ni trenera bice povuci potegni u aba.a evro liga bice losija neg prvi puta

неимени

15.11.2019. 21:21

Лоренцо је генија, треба му повећати плату под хитно. Евролига је за њих већ готова, а ако их фрањевац одере у недељу као шта би и могао онда ће...да буде шкргут зуба. Ко то њима купује играче и по којем методу их бира, е то би збиља волео да знам. Купили странаца ко у причи, а изгледа да је Фаје једини играо кошарку пре тога. Или то или им је казано да оду у Звезду и да је измузу јер ови из Звезде неће сконтати да их треба све до једнога побацати у канту за смеће.

Mrki

15.11.2019. 21:25

Šteta za Lazića, Berona, Davidovca u ovoj ekipi, ovi ostali nemaju pojma...