Kolektivno trovanje u centru za prebrojavanje glasova u Šri Lanki

Uoči predsedničkih izbora u Šri Lanki najmaje 50 funkcionera iz glavnog centra za prebrojavanje glasova u Kolombu hospitalzovano je zbog trovanja hranom.

Izvor: B92

Petak, 15.11.2019.

13:43

Kolektivno trovanje u centru za prebrojavanje glasova u Šri Lanki

Portparol Nacionalne bolnice rekao je da se u bolnici trenutno nalazi 50 osoba zbog trovanja hranom, žena i muškaraca. Oni su dovedeni u bolnicu posle obroka koji su imali u centru za prebrojavanje glasova.

Policija je saopštila da je istraga u toku.

Predsednički izbori u Šri Lanki održavaju se sutra, a ankete najavljuju tesnu borbu između predstavnika vladajuće stranke, ministra za stanovanje Sadžita Premadase i Gotabaje Radžapakse, brata bivšeg moćnika Mahinde Radžapaske.

Ukoliko se 50 otrovanih funkcionera ne oporavi do sutra, rezervni sastav će biti pozvan, rekli su zvaničnici.

Izborna kampanja završena je u sredu uveče. Policija je zabeležila sporadično nasilje, a jedan pisac povređen je juče ubodima nožem u svom domu.

Više od 150.000 osoba raspoređeno je za izbore u 12.600 glasačkih mesta i oko pedeset centara za prebrojavanje glasova širom zemlje.

Oko 15,99 miliona glasača treba da izabere predsednika među 35 kandidata, uključujući samo jednu ženu.

Centar za prebrojavanje gde je došlo do trovanja hranom nalazi se u Rojal koledžu, koji je pohađao ; predsednički kandidat Sadžit Premadasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: