Partizan: Navijačima Zvezde ostaje sektor, derbi je više od meča

Košarkaški klub Partizan reagovao je nakon odbijanja Crvene zvezde da dobije 1.000 ulaznica za večiti derbi u ABA ligi i saopštio da će gostujući navijači, ukoliko kupe karte, ipak imati sektor 400 na istočnoj strani "Štark arene".

Crno-beli su objavili da žale što njihova odluka za pusti Zvezdine pristalice nije naišla na razumevanje druge strane, obrazložene u propisima ABA lige prema kojim gostujući navijači ima zabranu dolaska na utakmice.

"Iako je deo naših navijača pozdravio tu odluku, jer će posle mnogo godina biti u mogućnosti da u slobodnoj prodaji kupi ulaznicu i gleda derbi, a deo jer je i pre razmenjivao karte sa rivalima smatrajući to za draž derbija, veliki broj je, blago rečeno, osudio našu odluku, sa čime smo bili spremni da se suočimo", navodi se na klupskom sajtu.

Iz Partizana su objasnili da su im jasne propozicije takmičenja, ali da je želeo samo da ponudi kupovinu karata simpatizerima Zvezde, uz bezbedonosne garancije.

"Svi znamo i kako su pre nekoliko godina u društvu predsednika Crvene zvezde navijači ušli organizovano u "Pionir" kada je Partizan bio domaćin, a znamo i članove propozicija po kojima jedno lice ili njegovi srodnici ne mogu voditi dva kluba, te da klub koji se dve godine ne takmiči, se briše iz registra KSS. Uprkos svemu, derbi je uvek bio nešto više od druge utakmice, a odlazak na tu utakmicu, praktično nije gostovanje".

Dalje su naveli da su "i ovoga puta, po cenu svoje štete, dali sve od sebe, ali da je neke pomake potrebno dvoje", uz apel na sve aktere derbija da ne dozvole bilo kakve incidente.

Utakmica 7. kola ABA lige između Partizana i Crvene zvezde igra se u nedelju od 20 sati.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво