Podgorički mediji su besni: Nulta tačka, svi igraju fudbal osim Crne Gore

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.11.19. | 12:18

Posledice blamaže protiv Engleske

Niko nije očekivao da Crna Gora može da iznenadi Englesku na kultnom Vembliju. Ali malo ko je pomislio da će Hrabri Sokolovi doživeti najteži poraz od osamostaljenja 2006. godine (7:0). Crnogorci se ništa nisu pitali na Vembliju, i prava je sreća za tim Faruka Hadžibegića što je domaćin spustio gas u nastavku, jer je vrlo lako mogao da primi i dvocifren broj golova.

Istina, Crnogorci više ne pripadaju ni društvu prosečnih selekcija, niti imaju igrače visokog pedigrea poput Vučinića. Kada se tome doda da Savić i Jovetić imaju velikih problema sa povredama, jasno je zašto je Crna Gora završila kvalifikacije sa samo dva osvojena boda. Daleko iza takozvanog Kosova i Češke. Da ne pričamo o Engleskoj.
„Odavno naša najbolja selekcija nema ideju, igrači nemaju želju kao nekada, selektor ne može da uradi ništa po tom pitanju. Širom Evrope vidimo iznenađujuće rezultate, a to je dokaz da svi igraju fudbal. Očigledno svi, sem Crne Gore. Dokaz za to su primljeni golovi za 45 minuta smo primili pet pogodaka, a tri od toga su bila iz prekida. To govori koliko  Hadžibegićeva selekcija deluje izgubljeno i nemoćno“, napisao je komentator portal CDM.

Izabrane vesti

Još žustriji je bio izveštač podgoričkih Vijesti sa Vemblija.
„Potrebno je, pre svega, biti ponizan, svestan nedostataka svake vrste, a ne najavljivati da je Crna Gora na Vembli došla da pokuša da „pokvari slavlje domaćinu”, a da 24 sata kasnije primi sedam golova. Crna Gora, danas i ubuduće, na Vembli i ostale evropske arene, može da dođe uz obećanje da će da pruži maksimum, da se bori i ništa više od toga. Jer, ovo je dno, ovo je nulta tačka i svaki naredni korak mora da bude mali, mora da bude skroman, dobro planiran i odmeren...Proces rehabilitacije biće spor, ko zna kakav će epilog da bude, ali kada cela fudbalska javnost shvati gde je Crna Gora danas i u kakvom stanju, onda će i više da ceni svaki pozitivan iskorak u budućnosti, svaki pozitivan rezultat, ko god da je protivnik“, pišu Vijesti.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara