ATP LONDON Nadalova motivacija, Cicipasova povreda, moranje šampiona Zvereva i oproštaj Medvedeva

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.11.19. | 12:16

Danas na završnom mastersu sezone dobijamo i poslednjeg polufinalistu

Poslednji je dan obračuna grupne faze na završnom mastersu sezone na kojem nećemo više gledati Matea Beretinija i Novaka Đokovića. Sinoć je u "Bjorn Borgu" sve rešeno pobedom Rodžera Federera, koji je tako obezbedio drugu poziciju iza Dominika Tima, a sada Švajcarac i Austrijanac čekaju rivale u polufinalu ovog turnira koji se igra u Londonu u hali O2 na tvrdoj podlozi za nagradni fond od devet miliona dolara.  

Danas je, dakle vreme za konačni rasplet u grupi "Andre Agasi" gde se za jedinu preostalu poziciju koja vodi dalje bore, ali ne međusobno dva velika asa. Rafael Nadal, kome je drugar Fedeks sinoć obezbedio prvu poziciju na kraju godine, teško da će biti značajno motivisan protiv Stefanosa Cicipasa, koji pak ima isti problem. Naime, Grk je obezbedio polufinale, a pritom ima problema sa povredom stopala, tako da ne možemo očekivati da se previše trudi. On je svoj posao obavio, ali verujemo da bi više voleo da se u borbi za finale susretne sa Timom, nego sa Federerom. Zato će ovde biti interesantno posmatrati kako će se stvari odvijati. Španac je u London stigao sa povredom trbušnog mišića, tako da ni on nije posebno spreman. Jedino što ga sada motiviše je tih 200 ATP poena koliko se dobija za pobedu u grupi, ali i 203.000 dolara.

Izabrane vesti

Za dalje su cifre još inspirativnije, mada verujemo da Nadal, koji nikada nije osvojio ovaj turnir, nema ni pretenzije sada to da ostvari pošto ga od ponedeljka čeka Dejvis kup finalni turnir u Madridu pred domaćim navijačima gde želi da se pokaže. Zaista komplikovan meč za prognozu, ali ako nešto možemo da pretpostavimo to je da ne očekujemo tri seta. Nadal je ipak u maloj prednosti jer vodi 4-1 protiv Atinjanina, mada mu ni pobeda ne donosi polufinale.

Španac mora da čeka kako će se završiti drugi meč trećeg kola. U večernjem terminu, od 21 čas aktuelni šampion Aleksander Zverev drži i Rafinu i svoju sudbinu u rukama jer ako savlada Danila Medvedeva on ide među četiri najbolja. Rus jedini još nije zabeležio pobedu u Londonu od svih osam učesnika, mada je bio blizu protiv Rafe.

Ali, Majorčanin se nekako izborio i izbacio Moskovljanina iz daljeg takmičenja koji će takođe motivisan samo poenima i zaradom pokušati da drugi put u šest mečeva zaustavi suanrodnika sa nemačkim pasošem. Da je situacija drugačija, Medvedev bi bio favorit protiv Zvereva, ali deluje da nema snage i koncentracije da odigra kako zna i ume. Ovo bi mogao biti daleko uzbudljivi meč sa gemovima u plusu, možda taj-brejkom, trećim setom...

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara