"Građani vide rezultate digitalizacije"

Ana Brnabić rekla je juče da je digitalna transformacija u Srbiji zasnovana na tri stuba: transformaciji obrazovanja, javnih usluga i poslovnog okruženja.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 15.11.2019.

11:55

FOTO: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE, SLOBODAN MILJEVIC

Ona je ovo izjavila na Gavtek samitu u Parizu, na panelu "Kreiranje uslova za evropski Gavtek trenutak".

Dodala je i kako je digitalizacija prioritet vlade koju vodi, kao i to da građani Srbije sada vide opipljive rezultate tog procesa, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Brnabićeva je navela da digitalna transformacija javnih usluga, između ostalog, vodi ka potpunom iskorenjivanju korupcije. Napomenula je i kako digitalna transformacija poslovnog okruženja podrazumeva podršku inovacijama i startapovima.

"Neverovatno je da danas u Evropi prepoznaju Srbiju i Estoniju kao lidere", istakla je Brnabićeva.

U zaključku, rekla je da "sve to treba da doprinese dinamičnom i održivom razvoju", i da Vlada treba da bude lider u podržavanju startapova i inovacija.

Gavtek samit organizuje tehnološki startap Pablik, uz podršku predsednika Francuske Emanuela Makrona, gradonačelnice Pariza An Idalgo i Evropske komisije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: