Borjanu stigla ponuda iz Amerike: Zvezdi 2.300.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.11.19. | 09:36

Sve ukazuje da će reprezentativac Kanade u januaru napustiti Ljutice Bogdana

Sve je izvesnije da će reprezentativac Kanade i verovatno najbolji pojedinac Milojevićeve ere Milan Borjan tokom zimskog prelaznog roka napustiti Crvenu zvezdu. Već ranije se pričalo da je za sjajnog čuvara mreže zainteresovan Al Ahli iz Saudijske Arabije, a Informer u današnjem izdanju donosi vest da je Milan Borjan dobio ponudu iz američkog MLS-a.

Prema saznanjima tog lista klub iz Amerike spreman je da na račun Crvene zvezde uplati 2,3 miliona evra i na taj način nadmašni usmenu ponudu Al Ahlija koja je niža za 300.000 evra. Međutim, kada je reč o plati, Arapi reprezentativcu Kanade nude više novca od Amerikanaca, ali to neće biti odlučujući faktor u odluci iskusnog čuvara mreže.

Izabrane vesti

Borjan je prošle zime produžio ugovor sa Crvenom zvezdom, i dobio godišnju platu od 480.000 evra. Sjajno je branio i tokom letnjih kvalifikacija za Ligu šampiona, posebno u revanšu protiv Kopenhagena kada je bravurama u penal seriji (tri odbranjena jednaesterca) otvorio vrata plej-ofa srpskom šampionu. Bez ikakve konkurencije Milan Borjan je najbolji Zvezdin golman u 21. veku, ali je očigledno sazreo trenutak da momak iz Knina finansijskim udarcem naplati sjajan period u karijeri.

Borjana privlači Amerika iz više razloga. Golman Crvene zvezde ima ozbiljan status preko tlantika, pošto standardno i dobro brani za selekciju Kanade. Takođe, odlaskom u Ameriku bio bi bliži roditeljima i prijateljima koji od sredine devedesetih i rata u Hrvatskoj žive u zemlji Javorovog lista.

Za dve i po godine, koliko je u Crvenoj zvezdi, Milan Borjan je postao rekorder po broju nastupa na međunarodnoj sceni. Crveno-beli dres je u evropskim mečevima nosio 38 puta i srušio je dotadašnji rekord Ratomira Dujkovića. Imao je niz bravuroznih partija. Prošle godine bio je golman sa najviš odbrana u Ligi šampiona. Ostaće upamćeno da je u 90. minutu revanša u Salcburgu odbranio udarac Monasa Dabura sa pet metara, a pre toga skinuo i sjajan slobodnjak Dake.

(Foto Star Sport)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara