PVO SISTEMI ĆE UBUDUĆE GAĐATI PRAVE METE: Srbi i Rusi će da vežbaju na S-400 svake godine
Foto: Shutterstock

Obuka

PVO SISTEMI ĆE UBUDUĆE GAĐATI PRAVE METE: Srbi i Rusi će da vežbaju na S-400 svake godine

Politika -

Sledeće godine planiramo da izvodimo vežbe ne samo sa PVO sistemima na zemaljskim ciljevima već i sa PVO sistemima na stvarnim metama, koje ćemo doneti sa sobom, te ćemo ih i lansirati, rekao je Grehov

Zajedničke vojne vežbe protivvazdušnih snaga Rusije i Srbije biće održavane na godišnjem nivou, rekao je Jurij Grehov, komandant snaga PRO i PVO, za radio Eho Moskve.

Planiramo da izvodimo vežbe godišnje, odnosno, jednu godinu u Rusiji, jednu godinu u Srbiji. Sledeće godine planiramo da izvodimo vežbe ne samo sa PVO sistemima na zemaljskim ciljevima već i sa PVO sistemima na stvarnim metama, koje ćemo doneti sa sobom, te ćemo ih i lansirati, rekao je Grehov.

Rusko-srpska vežba sa PVO sistemima S-400 i „Pancir-S „je održana prvi put i sastojala se od dve faze. Prva faza je održana u septembru ove godine u bazi Centra za borbenu obuku i borbenu upotrebu ruskih vazduhoplovnih snaga u Astrahanskoj oblasti.

Druga faza održana je od 23. do 29. oktobra 2019. godine u vazduhoplovnoj bazi „Batajnica“ i na vojnom poligonu Pasuljanske livade u Srbiji. Ovo je bila prva vežba da su PVO sistemi S-400 dopremljeni u neku drugu zemlju.

Kurir.rs / Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track