KRAJ: Đoković ostao bez šansi za prvo mesto - Federer rutinski došao do pobede i polufinala u Londonu

Novosti online

14. 11. 2019. u 20:30

U poslednjem meču grupe “Bjorn Borg” srpski teniser je izgubio od švajcarskog predstavnika - 6:4, 6:3

КРАЈ: Ђоковић остао без шанси за прво место - Федерер рутински дошао до победе и полуфинала у Лондону

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Pobedi ili idi kući. U takvoj situaciji su se nalazili Novak Đoković i Rodžer Federer (Švajcarska) pred odlučujući okršaj u Londonu.


Posle 75 minuta borbe je Srbin taj koji će pakovati kofere, dok će Švajcarac igrati u polufinalu na završnom Mastersu - 6:4, 6:3.

Srpski igrač je odigrao jedan od najlošijih mečeva na turniru, previše je grešio, što je Rodžer surovo kažnjavao i došao do 23. pobede u 49. okršaju.

Ovo ujedno znači i da će Rafael Nadal završiti godinu na prvom mestu, bez obzira na to šta se dogodi u sutrašnjem meču protiv Stefanosa Cicipasa (Grčka).


PRVI SET

1:0 - Već u prvom gemu je viđena drama. Federer je odmah pripretio i došao do izjednačenja (40:40). Odmah je stigla i prva brejk lopta. Đoković je uspeo da se izvuče iz teške situacije i da ipak meč započne na pravi način.

1:1 - Nije Federer dao šansu Đokoviću u svom prvom servis gemu. Bez većih poena se "upisao" na semafor.

1:2 - BREJK! U prvom gemu nije uspeo, jeste u trećem. Bez izgubljenog poena je Rodžer oduzeo servis Novaku i došao do vođstva.

1:3 - Federer je potvrdio brejk. Došao je Đoković do 15:30, ali je Rodžer bio taj koji je dobio naredna tri poena.

2:3 - Brzo je Novak došao do 40:0, da bi onda Rodžer dobio naredna dva poena i bio blizu izjednačenja. Ipak, dobar refleks kod voleja na mreži je Đokoviću ipak doneo gem i prekid serije Švajcarca.

2:4 - Federer definitivno deluje znatno bolje u prvom setu. Koliko mu dobro ide pokazuje i to da je gem osvojio tako što je odservirao as na drugi servis.

3:4 - Novak se ponovo mučio u svom servis gemu, ali ga je ovog puta osvojio i ostao u setu.

3:5 - Švajcarac se približio osvajanju prvog seta. Dobio je još jedan gem na svoj servis.

4:5 - Teškom mukom je Đoković ostao u setu. Imao je Rodžer 0:30, ali je Novak pronašao način da ne dozvoli brejk lopte i da dođe do gema na svoj servis.

4:6 - Novak je velikom zaostatku. Rodžer je osvojio prvi set i to dosta rutinski. Bez izgubljenog poena u desetom gemu.


DRUGI SET

1:0 - Mnogo sreće za Đokovića. Imao je Federer odmah dve uzastopne brejk lopte, oba puta je švajcarski igrač napravio grešku i tako "pomogao" srpskom asu da na pravi način započne set.

1:1 - Nastavio je Rodžer sa odličnim servisima kao u prvom setu došao do 40:15, a onda je Đoković par puta fenomenalno riternirao i podsetio na jedan od njegovih zaštitnih znakova. Ipak, Rodžer je na kraju bio taj koji je osvojio gem.

2:1 - Počeo je Novak konačno da pokazuje znakove "buđenja". Odmah je odigrao dva perfektna poena i fenomenalnim forhendom završio gem.

2:2 - Došao je Novak do prve brejk lopte. Linijski sudija je prihvatio as Federera, ali je "čelendžom" Đoković to osporio. Međutim ni posle drugog servisa nije uspeo da oduzme servis rivalu. Švajcarac je krenuo agresivno, napao je odmah i to mu je donelo gem i izjednačenje.

2:3 - BREJK! Surova kazna za Novaka i neiskorišćenu priliku u prethodnom gemu. Dva lagana udarca, prvo bekhend ,pa onda i forhend je poslao daleko u aut i tako "pogurao" Rodžera do tri uzastopne brejk lopte. Prvu je spasio, a onda je novi forhend poslao daleko u aut...

2:4 - Nema one prepoznatljive Đokovićeve igre. Sve više loptica šalje daleko u aut, a Federer strpljivo čeka i skuplja poene. Dovoljno da potvrdi brejk.

3:4 - Đoković je ostao u setu. Odigrao je jedan od boljih gemova na ovom meču i uspeo da smanji zaostatak za rivalom.

3:5 - Federer je na gem do pobede. Rutinski, ekspresno, je osvojio još jedan gem na svoj servis i tako se približio polufinalu i pobedi...

3:6 - BREJK ZA KRAJ! Kako je Novak odigrao meč pokazuje i ovaj gem. Forhend je poslao u ogradu kod kojih se nalaze sudije... Federer je sve to iskoristio i prošao u polufinale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (19)

Lala

14.11.2019. 22:34

@Goran RS - Nikad vise na prvo mesto mnogo se uzdigao osvojio Paris slucajno pa nisko pao u Lodonu.

Pera

14.11.2019. 22:43

@Goran RS - Jeste u pravu si, Nole je bio najbolji kada je bilo najpotrebnije, Sada više nije. Vremena su se promenila.

Pepe Imaz

14.11.2019. 21:54

Đoković igra na nivou svoje najduhovnije faze. Lagano udara, miluje lopticu, sporo, kratko, po sredini, da se Univerzum ne naljuti.

Istina

14.11.2019. 22:29

Sramota Sramota Sramota ostavi tenis nidi vise onaj Nole koj smo zeleli videti kako pobjedjuje

Vertical Limit

14.11.2019. 22:30

Bez ideje.Pasivan i bez agresije zasluzeno je izgubio.Ali kralj ce se vratiti jaci...

Мала

14.11.2019. 22:31

Доказ да је њу ејџ филозофија коју Новак и госпођа фурају глупост, сва та ,,љубав, грљење дрвећа, веганство смањује агресију" итд итд, Новак је све време нервозан, љутит, нестрпљив, психички лош!

Професор 0.6

14.11.2019. 22:39

Без жара и без емоција се не може победити ни на челенџу.

Ja Paja

14.11.2019. 22:43

Nema veze...osvojit ce sledeci...ako je iko na najlepsi nacin proneo ime Stbije i Srpskog roda onda je to on...ima pravo da gubi dozivotno i opet da se kunemo u njega i da ga slavimo...samo neka je ziv i zdrav sto godina...

Zaki

15.11.2019. 01:15

nikad vise nole nece biti prvi na atp...nikad...opet ga zena hrani izgleda...vidi se to...

Вук

15.11.2019. 16:51

Е брате, долазе бољи, млађи, крај, честитке!