FEDERER PRIZNAO DA MU JE OSVETA SLATKA: Evo koje su bile prve reči Švajcarca posle pobede nad Đokovićem u Londonu
Foto: PA/WILL OLIVER

REVANŠ ZA VIMBLDON

FEDERER PRIZNAO DA MU JE OSVETA SLATKA: Evo koje su bile prve reči Švajcarca posle pobede nad Đokovićem u Londonu

Tenis -

Rodžer Federer je slovio za autsajdera, ali je u dva seta pobedio Novaka Đokovića i plasirao se u polufinale ATP finala u Londonu.

Švajcarcu je to prva pobeda nad Srbinom posle četiri godine, a i prethodni put je slavio na istom turniru.

"Uživao sam od početka, znao sam da moram da napadnem. Vi ste mi mnogo pomogli u tome - hvala vam!", obratio se Federer publici u "O2 areni".

"Pobedio sam, osvojio sam meč loptu za razliku od tog meča", dodao je Federer podsećajući na poraz u finalu Vimbldona i nastavio:

"Zaista je bila privliegija igrati taj meč protiv Novaka na Vimblodnu. Pobedio sam Rafu u polufinalu, nisam uspeo da osvojim taj poslednji poen. Igrao sam sjajno do samog kraja i ne mogu da bude srećniji nego što sam trenutno", priznao je Švajcarac da se na neki način "osvetio" Novaku.

"Kako turnir odmiče igram sve bolje. To sam radio i na Vimbldonu, u prvom kolu nikada nije lako. Dominik Tim je bio dominantan i stavio nas je u ovu situaciju. Dobro sam servirao, imao sam jasan plan i sproveo sam ga do perfekcije. Izuzetno sam zadovoljan. Drago mi je što ostajem ovde. Nemam planove, opustiću se ovde. Onda u subotu igram polufinale, verovatno protiv Zvereva. Još uvek ne znam s kim ću igrati, nadam se da ću i za vikend da igram dobro", zaključio je Federer.

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track