Beretini ispisao istoriju: Prvi Italijan s trijumfom u Masters kupu

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.11.19. | 18:05

Dominik Tim nije bio zainteresovan za ovaj meč

Pobeda, ali pirova. I povrh svega, Mateo Beretini će godinu za nama pamtiti samo po najlepšem, jer je odigrao najbolju sezonu dosadašnje karijere i izvan svih očekivanja ušao među osam najboljih, a svoj put za 2019. završio je uz skalp Dominika Tima koga je nadigrao za svega 78 minuta – 7:6(3), 6:3.

Beretini je tako ispisao nove stranice italijanskog tenisa i postao prvi igrač iz svoje zemlje sa pobedom na Masters kupu, odnosno završnom turniru sezone. Njegovi prethodnici Adriajno Panata (1975) i Korado Baracuti (1978) završili su Masters kup bez pobede, dok je Beretini u ekspresnom roku nadigrao najboljeg igrača grupe Bjorn Borg za 200 ATP bodova i 195.000 evra nagrade!

Izabrane vesti

Zanimljivo, Tim je u današnji meč ušao bez trenera, pošto mu je mentor Nikolas Mau otputovao u Madrid kako bi pripremio selekciju Čilea za završnicu Dejvis kupa. Verovatno znajući da mu poraz neće poremetiti planove i da će u narednu fazu s prvog mesta, Tim nije bio previše zainteresovan za ovaj meč, zbog čega je njegova igra bila daleko ispod nivoa na koji je navikao tenisku publiku.

U celom meču viđene su samo četiri brejk šanse i sve četiri su iskorišćene, a iza tri stajalo je Beretinijevo ime. Italijan je, jednostavno, bio više fokusiran na meč i da se od turnira oprosti s pobedom kraj svog imena. Posle neizvesnog prvog seta, gde je Beretini pokazao veću hladnokrvnost u taj-brejku, Timova koncentracija je skroz popustila, što je Beretini iskoristio i odneo ubedljivu i ekspresnu pobedu. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara