BiH

Zvizdić: Stranke da provjere diplome osoba koje kandiduju

Zvizdić: Stranke da provjere diplome osoba koje kandiduju
Foto: N.N. | Zvizdić: Stranke da provjere diplome osoba koje kandiduju

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH u tehničkom mandatu Denis Zvizdić čestitao je danas pravosudnim i policijskim institucijama, posebno pripadnicima SIPA, za izvanrednu akciji koju posljednjih dana sprovode u borbi protiv nelegalnih obrazovnih institucija koje su dodijelile hiljade falsifikovanih diploma.

On je istakao da falsifikovanje diploma dugoročno razarajuće utiče na funkcionalnost ukupnog sistema BiH.

"Ova akcija ne predstavlja samo borbu protiv organizovanog kriminala. Ovo je borba za budućnost i viziju BiH kao društva znanja u kojem će postojati vrijednosni kriterijumi i u kojem neće biti moguće da osobe sa kupljenim i falsifikovanim diplomama zauzimaju radna mjesta mladim, sposobnim i obrazovanim ljudima", ocijenio je Zvizdić.

On ističe da u ovoj aktivnosti moraju učestvovati sve institucije, kao i svi koji žele da BiH bude prosperitetna zemlja jednakih šansi.

"Zbog toga sve opštinske, kantonalne, entitetske i institucije BiH koje to do sada nisu uradile treba da sprovedu postupak provjere diploma zaposlenih. Posebno bih preporučio svim parlamentarnim partijama u BiH da izvrše provjeru validnosti diploma i stepena obrazovanja za članove koje kandiduju i postavljaju na funkcije na bilo kojem nivou u BiH", navodi se u Zvizdićevoj pisanoj izjavi.

Napominjući da je za svaku zemlju koja želi dobro sadašnjim i budućim generacijama, obrazovanje jedan od najvažnijih segmenata razvoja, Zvizdić je upozorio da sa haotičnim obrazovnim sistemom, lažnim diplomama i neakreditovanim fakultetima i univerzitetima svako društvo ide u regresiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije