SADA JE SVE JASNO: Zbog samo 40 bodova Đoković mora da osvoji Masters, da bi ponovo bio svetski broj 1! Nadal ne sme dalje od polufinala! (FOTO)
Foto: EPA/WILL OLIVER

ATP TRKA

SADA JE SVE JASNO: Zbog samo 40 bodova Đoković mora da osvoji Masters, da bi ponovo bio svetski broj 1! Nadal ne sme dalje od polufinala! (FOTO)

Tenis -

Rafael Nadal je uspeo da se spase sa ivice provalije i da pobedi Danila Medvedeva, čime je vratio prednost u odnosu Novak Đokovića na 640 poena, koliko je bilo pre početka turnira

Srpski teniser je pobedom u prvom kolu nad Beretinijem i porazom Španca od Zvereva nadoknadio 200 poena, ali je nažalost već u drugom kolu to uspeo da prospe.

Poražen je od Dominika Tima posle atomskog tenisa, a Nadal je uspeo da se spasi nakon što se susreo sa meč loptom protiv Danila Medvedeva na 5:1 u trećem setu.

Razlika je ponovo ista, ali je i manje mečeva do kraja, samim tim i manje je bodova u opticaju.

Da podsetimo, svaka pobeda u grupi nosi 200 poena, u polufinalu 400, a u finalu još 500 bodova.

Novak i dalje može da bude prvi, a evo i kako.

foto: Profimedia, EPA

Nadal ispada tako što gubi od Stefanosa Cicipasa ili tako što je najslabiji u potencijalnom krugu sa Grkom i Zverevim i i završava takmičenje zbog najslabijeg set količnika.

Novak dobija Rodžera Federera i prolazi u polufinale, a nakon trijumfa u polufinalu mora da savlada i rivala u finalu zbog samo 40 ATP bodova.

Dakle, titula je neminovnost!

U drugoj varijanti, prolaze i Đoković i Nadal.

Obojica igraju polufinale (verovatno ne jedan protiv drugog), a Đoković se vraća na prvo mesto samo u slučaju da Rafa bude poražen u polufinalu, a naš as osvoji turnir.

U svim ostalim scenarijima španski teniser ostaje na prvom mestu na ATP listi, na kraju godine.

Teniski klasik večeras (21.05) na završnom Mastersu u Londonu. Đoković protiv Federera u direktnom dvoboju za prolaz u polufinale. Ko izgubi, ide kući. Kvota na Novaka je 1,40, dok pobeda Federera nosi kvotu 2,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Đoković - Federer.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track