NEIZRECIVA RADOST: Stefan Milenković i Nemanja Radulović prvi put nastupili zajedno! Prikupljeno je 6.907.700 dinara
Foto: TANJUG/ UNICEF/ Nemanja Pancic

Spektakl u sava centru

NEIZRECIVA RADOST: Stefan Milenković i Nemanja Radulović prvi put nastupili zajedno! Prikupljeno je 6.907.700 dinara

Pop kultura -

BEOGRAD - Na dobrotvornom koncertu Unicefa povodom proslave 30 godine Konvencije o pravima deteta, u beogradskom Centru "Sava", kada su prvi put u novembru zajedno na sceni nastupili proslavljeni violinisti Stefan Milenković i Nemanja Radulović, uz dečji hor "Kolibri", prikupljeno je 6.907.700 dinara.

Sva prikupljena sredstva biće preusmerena za podršku programu predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Srbiji pod nazivom „Godine uzleta“, zahvaljujući kome će biti omogućeno da ustanove u Srbiji budu opremljene najnovijim didaktičkim materijalima i igračkama.

S obzirom na gust raspored koncerata u Evropi i svetu obojice violinista, kako i sami priznaju, pravo je čudo što su uspeli da se odazovu ovom pozivu i da im se poklope slobodni dani.

Nemanja je za tu priliku doputovao iz Australije, a Stefan iz Čikaga.

"Ova čarolija je morala da se desi i velika mi je čast što sam na sceni sa Stefanom", rekao je Nemanja, a Milenković dodao: "Pratim Nemanju od početka karijere i zaista cenim njegov rad, te je ovo zaista posebna prilika što smo zajedno nastupali, i to na sceni s mališanima iz 'Kolibrija'. Neizreciva je radost".

Kako se obojica violinista slažu, svaka emocija može da se pretoči u note, a ovoga puta bila je to čista sreća jer je bila upućena deci.

1 / 3 Foto: TANJUG/ UNICEF/ Nemanja Pancic

"Svim umetnicima je jako važno da budu deo ovakvih manifestacija. Mi nastojimo da publiku činimo srećnom, a radimo ono što volimo, te smo zato i mi srećni. Kada i neko treći može da od toga dobije nešto dodatno, u ovom slučaju i da spasi život, onda nema boljeg trenutka da se bude umetnik. Tu smo zbog osmeha dece u publici, i zbog naših osmeha koji su tu zbog njih", kaže Milenković.

Na Stefanovom repertoaru tada se našla čuvena Vilijamsova tema iz filma "Šindlerova lista", koju je odabrao jer je, kako kaže, "istorijska i ljudska priča o deci i njihovim pravima koja se ne smeju zaboraviti.

Radulović je izveo Dvoržakovu kompoziciju "Pesme koje me je majka učila", jer ga podseća na detinjstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track