Za bicikliste i dalje neupotrebljiva biciklistička staza u Vasinoj ulici 1Foto: Ulice za bicikliste

Na ovu situaciju, koja je nažalost česta i u mnogim drugim ulicama, već su pokušali ranije da skrenu pažnju i aktivisti udruženja Ulice za bicikliste.

Čini se da nije došlo do nekog pomaka ni reakcija gradskih vlasti, pa se za sutra 14. novembar 2019. sprema nova akcija u Vasinoj ulici od 15 časova, gde će biciklisti opet pokušati da se izbore za svoje parče kolovoza, tako što će postaviti duž linije odvajanja paradajz kome je istekao rok, navodi se u saopštenju Udruženja.

Nova biciklistička staza u Vasinoj, čini se, još uvek služi više kao parking vozačima nego onima kojima je zapravo namenjena.

Bahatim vozačima, koji tu stanu „samo na koji minut na nešto završe“, izgleda nije jasno da je i taj „neki minut“ bitan za svakog biciklistu koji tuda treba da prođe.

I ovde se ne radi samo o tome da vozači usporavaju i na neki način remete kretanje biciklista, već se radi i o njhovoj bezbednosti jer onda biciklisti i trotinetaši moraju da ulaze u traku za javni prevoz.

Sutrašnjom akcijom aktivisti Ulica za bicikliste još jednom apeluju i na vozače da ne parkiraju automobile na stazi a i na građane/bicikliste da to prijave komunalnoj policiji ukoliko se to ipak desi.

Ali, ukoliko je nemoguće dovesti vozače u red sugestija za gradske vlasti je da postave stubiće ili ivičnjak kao fizičku prepreku i time spreče da se bahati vozači ubuduće zadržavaju na biciklističkoj stazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari