"Trebaće još vremena za povlačenje vojske iz Sirije"

Za kompletno povlačenje američke vojske iz oblasti Kobani na severoistoku Sirije blizu granice s Turskom, trebaće još jedna nedelje ili malo više.

Izvor: B92

Sreda, 13.11.2019.

22:48

Esper:Trebaæe još vremena za povlaèenje vojske iz Sirije

To je izjavio američki ministar odbrane Mark Esper.

Esper je rekao da će, nakon što se delimično povlačenje američke vojske završi, vojska i dalje imati oko 600 vojnika u Siriji, što je manje od oko 1.000 pre naređenja američkog predsednika Donalda Trampa prošlog meseca, prenosi Rojters.

On je dodao da SAD i dalje podržavaju Sirijske demokratske snage (SDF) koje predvode Kurdi, a koje Turska smatra terorističkom grupom.

"Još uvek smo partneri s njima. I dalje im pružamo pomoć", rekao je Esper i istakao da je SDF imao veliku ulogu u sprečavanju preporoda takozvane Islamske države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: