SRBIJA - SASTAV ZA LUKSEMBURG: Povratak Tadića, Kolarov na štoperu, Radonjić na krilu

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.11.19. | 20:05

U vezi tandem Milivojević - Maksimović

Testiranje je završeno, vreme je da Srbija počne sa pravim uigravanjem za mart. Ili odmah za Evropsko prvenstvo, ako se sve, baš sve zvezde naklone Orlovima u poslednja dva kola kvalifikacija.

Da bi sačuvala nadu da može direktno na šampionat kontinenta, Srbija mora da dobije obe poslednje utakmice. Prva je u četvrtak uveče protiv Luksemburga na Marakani, pa selektor Ljubiša Tumbaković sprema da pošalje na teren  ono najbolje što ima i što može da uklopi u ovom trenutku. U krajnjoj liniji, biće to još jedna prilika da se tim spremi za finalni dvoboj sa Ukrajinom, da se barem malo revanšira žuto-plavima za onu katastrofu u Lavovu (0:5).

Izabrane vesti

Iako Predrag Rajković ima sezonu života u Francuskoj, "jedinica" srpske reprezentacije je Marko Dmitrović i biće na golu i protiv Luksemburga. Četvorka ispred njega ne bi trebalo da bude drugačija u odnosu na utakmicu u Litvaniji: Nemanja Miletić je igrao desnog beka, Nikola Milenković desnog štopera, Aleksandar Kolarov levog štopera, a Filip Mladenović levog beka.

Poslednja dva nastupa Aleksandra Kolarova u reprezentaciji su bila na poziciji štopera, a kako je to objasnio posle Litvanije selektor Tumbaković, to je njegovo trajno opredeljenje, da levog beka Rome "preseli" u srce odbrane. Uostalom, to potvrđuje i činjenica da su pozive među Orlove dobila još dvojica levih bekova, Mladenović i Rodić.

Luka Milivojević je standardan u bloku ispred odbrane otkako se vratio u reprezentaciju, a "parnjaka" će mu činiti Nemanja Maksimović, jedan iz plejade mlađih igrača, nekadašnjih zlatnih Orlića, koji dobijaju svoje mesto pod suncem u A timu.

Selektor Tumbaković je od početka svog mandata forsirao sistem igre 4-2-3-1, ali u ovom sadašnjem sastavu Orlova, jedino klasično krilo je Nemanja Radonjić. Samim tim, pozicija u ofanzivi uz desni bok biće rezervisana za njega. Sa tog mesta je postigao baš protiv Luksemburga prvi gol u dresu reprezentacije, a bio je i starter na prethodnom meču u Litvaniji.

Prva zvezda selekcije, Dušan Tadić, zauzeće svoje mesto glavnog organizatora igre. As Ajaksa se vraća u državni tim, poslednju utakmicu je odigrao protiv Portugalije na Marakani. Sa leve strane podrška bi trebalo da mu bude Adem Ljajić, najveća "lutalica" reprezentacije poslednjih godina, jer su ga selektori stavljali na praktično sve ofanzivne pozicije u ekipi, čak je protiv Ukrajine bio i klasični centralni vezista. Sa dve asistencije u Litvaniji zaslužio je da bude u startnih 11.

I naravno, mesto u špicu je rezervisano za neumoljivog Aleksandra Mitrovića, najstandardnijeg reprezentativca u poslednjih pet godina i daleko najubojitijeg napadača Orlova u tom periodu. U strašnoj je seriji srpska "devetka", pitanje je samo da li će svoj niz nastaviti protiv Luksemburga. Tamo im je "spakovao" dva komada.

SRBIJA: Dmitrović - Miletić, Milenković, Kolarov, Mladenović - Milivojević, Maksimović - Radonjić, Tadić, Ljajić - Mitrović.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara