Neka krene licitacija: Veljko Paunović i 11 njegovih saradnika ostali bez posla u Čikagu

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.11.19. | 19:12

Novi gazda smenio srpskog trenera

Te 2015. Veljko Paunović je imao imidž trenera kome je svet na dohvat ruke. Imidž, ali ne i ponude. Doduše, Tomislav Karadžić mu je nakon osvajanja Mundijalita sa Orlićima nudio da preuzme reprezentaciju Srbije rashodovanu posle mandata Dika Advokata i Radovana Ćurčića, pominjalo se da je Partizan hteo da ga dovede nakon rastanka sa Zoranom Milinkovićem, Panatinaikos je zvao u Grčku, Videoton u Mađarsku, Almerija u Segundu, milione su nudili šeici iz Saudijske Arabije, selektorsku funkciju su mu nudili i u Nigeriji...

I onda šok: Veljko Paunović je izabrao Čikago Fajer i MLS ligu i suštinski sam sebe izrbisao iz priča o iole ozbiljnijim evropskim “kombinacijama“. Novembra 2015. je Čikago viđen kao apsolutni pobednik borbe za potpis jednog od najtalentovanijih trenera na planeti.

Izabrane vesti

Četiri godine kasnije situacija je nešto drugačija, a Paunović bez angažmana!

Čikago je i zvanično saopštio da je raskinuo ugovor sa srpskim trenerom i čak 11 njegovih saradnika. Pored Paunovića saradnja je okončana i sa pomoćnim trenerima Markom Mitrovićem i Erikom  Gerigom, trenerom golmana Aleksandrom Sarićem, kodicionim Rafaelom Fevrom, direktorom “performansi“, šta god to bilo, Petrom Milčanovićem, video analitičarem Nenadom Babićem, menadžerom za opremu – pretpostavićemo ekonomom? – Brajanom Sauerom, njegovim asistentom Huanom Areolom, “atletskim trenerom“ Ridom Vitnijem, pa njegovom asistentkinjom Hilari Bel, kao i maserom Stivenom Borouzom.

Sa fudbalske strane, donekle očekivano, posebno nakon što je u septembru klub preuzeo novi gazda Džo Mansueto i bez obzira na to što je generalni menadžer Nelson Rodrigez nedavno rekao da će Paunović ostati na klupi kluba iz Ilinoja. I sam Paunović je bio rad, ali rezultati mu nisu išli na ruku. Paunović je za četiri godine u Vetrovitom gradu upisao 41 pobedu, 58 nerešenih i 37 poraza, uspeo je da u klub privoli zvezdu kakva je Bastijan Švajnštajger, zajedno su 2017. stigli do plej-ofa MLS lige, ali kad se očekivala nadogradanja - rezultata nije bilo. Švajnštajger sad ide u penziju, a i Nemanja Nikolić je već najavio odlazak iz Čikaga.

Čekamo da vidimo gde će Nikolić, ali još više gde će Paunović. I u MLS ligi ima slobodnih mesta, pošto trenere traže i Njujork Siti, Orlando Siti, Montreal Impakt, Real Solt Lejk, pa i novi član Inter Majami. Najradije bismo ipak Paunovića videli u Evropi. Jer da se ne lažemo, fudbal “preko bare“ nije isti sport. Bukvalno. A pre ove leve avanture u MLS-u je Paunović ipak pokazao da ima potencijal za mnogo više.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara