Slavoljub Muslin
Slavoljub Muslin

Još jedna teška optužba za Muslina: Tražio mi je 2.500 evra da igram

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.11.19. | 17:18

Bivši igrač Lokomotive upire prstom

Krenulo je sasvim bezazleno. Novinar ruskog Čampionata na  Tviteru je objavio intervju sa Olegom Dolmatovim, čuvenim tamošnjim trenerom. Prvi komentar ispod ostavio je Iso Kanjenda, nama u Srbiji potpuno nepoznat igrač, ali fudbaler koji je u Rusiji igrao od 2003. do  2011. godine. Kad je već tako, hajde da se nađu, da se prisete starih dobrih vrmeena. I dok su se podsećali uspomena - i lepih i ružnih – dotakli su se normalno i kratke epizode sada penzionisanog napadača iz Malavija u Lokomotivi. Na čiju je klupu ubrzo seo i Slavoljub Muslin na čiji će spomen u Rusiji uvek neko iz fioke izvaditi onaj intervju Olega Samsonova, njegovog bivšeg igrača iz Krasnodara, koji je srpskog trenera optuživao da mu je tražio 20 odsto od plate da bi igrao.

Muslin je te reči Samsonova oštro demantovao, najavio je i mogućnost tužbe mada nikad nismo saznali da li je pretnju i realizovao. Ali logično je bilo pitanje novinara i za Kanjendu: toga verovatno nije bilo u Lokomotivi?
Bilo je! Muslin mi je rekao: Ako želiš da igraš u Lokomotivi, moraš da platiš”, kategorički će Kanjenda za Championat.com.

Izabrane vesti

Odmah je usledilo novo pitanje, koliko? Kao iz topa odgovara sada 37-godišnji fudbalski pensioner.
Svakog meseca 2.500 evra. Odmah sam odbio. Ne mogu da igram tako. Ako treba, vratiću se u Rostov,  nema problema. U Lokomotovi su doduše bile visoke plate, ali ja nisam mnogo zaradio pošto sam tamo proveo samo šest meseci”.

Otišao je baš posle dolaska Muslina na čelo kluba.
O mom transferu su se dogovorili predsednici Lokomotive i Rostova, Savidi i Filatov. Nisam ni ja bio protiv. Ali sve je krenulo po zlu od samog početka. Posle mesec dana sam na treningu povredio koleno, operisao meniscus u Nemačkoj, tokom oporavka izgubio formu. Posle se promenio i trener. Muslin mi je odmah rekao da je bolje da idem. I ja sam se vratio u Rostov”, završio je Kanenda.

Sve skupa je u Lokomotivi odigrao četiri utakmice i navijači ga baš i nisu upamtili. Zatim se vratio u Rostov, pa je igrao i u KAMAZ-u i Rotoru i Dinamu iz Brijanska. Sve skupa je u prvoj ligi Rusije odigrao 11 utakmica, postigao 21 gol i namestio još 11. Kao ni Oleg Samsonov nije napravio značajniju karijeru, ali nije baš ni da je samo prošao kroz ruski fudbal.

Slavoljubu Muslinu je Lokomotiva bila prvi angažman u Rusiji, ali je posle toga radio i u Himkiju, Krasnodaru, Amkaru…  Dok je bio u Permu i Georgi Pejev ga je upamtio po lošem. Od 2016. do 2017. je sedeo i na klupi reprezentacije Srbije. Ni tu nije sve prošlo bez incidenata, Mateja Kežman je javno govorio da Sergej Milinković Savić ne dobija šansu, jer njegov menadžer “ne pristaje na kombinacije” sa selektorom.

Mada, Muslin je na klupi Orlova imao uspeha, odveo nas je na Svetsko prvenstvo, ali nas tamo nije vodio, pošto ga je rukovodstvo FSS smenilo bez jasnog obrazloženja i na njegovo mesto postavilo – Mladena Krstajića. Svi znamo kako se to završilo.

(FOTO: Reuters, Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara