Lazić i Beron pred četiri meča u šest dana: Da položimo s dobrom ocenom

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.11.19. | 14:08

“Moram da radim bolji posao. Uvek polazim od sebe, moram da budem brži, sigurniji, da bolje kontrolišem loptu“, priča američki šuter

Asvel, Partizan, Alba, Žalgiris. Sve te utakmice biće spakovane u periodu od petka do narednog četvrtka, kada će Crvena zvezda zaokružiti još jedan pakleni mini-ciklus u kojem će se na testu naći fizičke, psihičke i energetske sposobnosti celog tima i stručnog štaba.

Svesni su svi u Crvenoj zvezdi da bi narednih sedam dana moglo da odredi dalji tok sezone i da bi pozitivni rezultati iz četiri jake utakmice mogle da donesu pravi impuls samopouzdanja, ali pre nego što se podvuče crta crveno-beli moraju da krenu pobedom. I to protiv Asvela...
"Jako bitna utakmica za nas pred početak ovog teškog ciklusa, gde ćemo u šest dana odigrati četiri utakmice, od toga tri u Evroligi. Zovem navijače da nas podrže u što većem broju i da pokušamo da odigramo što bolju utakmicu. Što se tiče Asvela, igraju dobro u Evroligi, imaju četiri pobede, sve na domaćem terenu. Pokušaćemo da ih iznenadimo na našem terenu, da nastave taj trend poraza na strani. Znamo da igraju brzo, da su atletska ekipa. Probaćemo da nametnemo naš ritam koji će doneti rezultat", počeo je kapiten Branko Lazić.

Izabrane vesti

Problem za Zvezdu: Perperoglu ne trenira

Da li će za pobedu biti potreban pristup kao u meču protiv Igokee?
"Neće biti samo sad najbitnije, već u svakoj utakmici. Pristup i želja, energija, sve što smo pokazali u utakmici protiv Igokee, ako pokažemo taj pristup možemo da se nadamo pobedi".

Iza Zvezde je period velikih turbulencija koji se odrazio i na rezultate, ali sada deluje da se ekipa stabilizovala i vraća u prepoznatljivu formu...
"Da bismo ostvarili ciljeve koji su stavljeni pred nas pred početak sezone moramo da budemo zajedno tu, ujedinjeni. Imali smo utakmica koje smo odigrali dobro i u uzlaznoj smo putanji. Očekujem da pokažemo gde se nalazimo u ovom trenutku, zaista dobro radimo i biće ovo dobar ispit za nas, nadam se da ćemo ga položiti s dobrom ocenom".

Dosta se u košarkaškoj javnosti govori o formi Branka Lazića, ali i tome da kao kapiten i igrač s najvećim stažom ne uzima mnogo šuteva...
"Šta će Bili da radi ako ja budem uzimao šuteve", pita Lazić i dodaje:
"Mora da se zna koji je čiji posao. Zna se ko uzima šuteve, ko igra odbranu, ko maše peškirom, ko vodi utakmicu. Posao je podeljen, treba samo da ga radimo. Ako počnemo da radimo nešto što nije naš posao, neće ispasti dobro".

Bili Beron je nešto detaljnije ušao u problematiku predstojećeg susreta s Asvelom...
"Kao što znamo, Asvel je dobra ekipa, imaju masu, igraju dobru odbranu i agresivni su. Moramo da izađemo na parketu s istim intenzitetom i pariramo im u svim segmentima. Moramo da držimo momentum protiv Asvela, biće ovo jaka sedmica. Verujem da način na koji smo radili prethodnih dana, da smo spremni. Svaka utakmica će biti teška i neće biti lako. Počinjemo s Asvelom i nadam se velikoj podršci navijača, nadam se da dobrom rezultatu, da dobijemo impuls za nastavak sezone. Radujemo se ovom izazovu, radimo sve bolje".

Gavrilovićevih 15 minuta: O momentu istine, teškom periodu, zvezdaštvu, Beronu, plejmejkerima...

Pričao je o tome i trener Andrija Gavrilović, ali novinare je zanimalo da čuje Bilijevo mišljenje o svom usponu forme i tome da li zaista više voli dvoranu Aleksandar Nikolić od Štark arene...
"Dobro je što pogađam šuteve, saigrači su verovali u mene čak i kada nisam pogađao. Bolje je sada, sve to daje mi samopouzdanje. Volim da igram utakmice i u Pioniru i u Areni. Možemo da napunimo Arenu navijačima, što je bitno ako već igramo tamo, to nam stvarno daje prednost domaćeg terne. Volim obe hale, kada dođu navijači i bude ludo. Postoji velika razlika kada je hala puna, ma koja bila".

A, šta misli Beron o tome da Zvezda treba da igra više na njega?
"Moram da radim bolji posao. Uvek polazim od sebe, moram da budem brži, sigurniji, da bolje kontrolišem loptu. Ne dolazim na treninge da bih rekao treneru šta treba šta da radi. Uvek radim s saigračima kako bismo bili bolji, to je nešto na čemu vodimo mnogo računa. Trener crta akcije za mene, ali i ja treba da budem otvoreniji".  

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara