Čudo od deteta: Dobio ime po Ćaviju, odlaskom u PSŽ uzdrmao “La Masiju”, ima već dva miliona pratilaca na Instagramu

Novosti online

13. 11. 2019. u 13:33

Deo sebe ostavljam u Barseloni i deo Barselone poneću sa sobom – napisao je Simons kada je prelazio u PSŽ

Чудо од детета: Добио име по Ћавију, одласком у ПСЖ уздрмао  “Ла Масију”, има већ два милиона пратилаца на Инстаграму

Ćavi Simons dok je igrao u Barseloni foto: EPA/David Arquimbau

Čuvena Barselonina škola “La Masija” letos je pretrpela jedan od najvećih udaraca u njenoj istoriji, kada je supertalentovani Holanđanin Ćavi Simons odlučio da napusti katalonskog velikana i pređe u PSŽ.

Dečak rođen u Amsterdamu 2003. godine, preselio se sa porodicom u Španiju kada je imao tri godine. Njegov otac, nekadašnji fudbaler Ređilio Simons sinu je dao ime po zvezdi Barselone Ćaviju Ernandezu i time kao da je nagovestio put naslednika.

Ćavi Simons je u “La Masiju” došao sa sedam godina, bio je kapiten skoro svih mlađih selekcija Barselone, koju je šokirao u julu, kada je rešio da ode u Pariz. “PSŽ je potpisao Ćavija Simonsa, dragulj Barselonine akademije” - bio je naslov španske “Marke”.

- Deo sebe ostavljam u Barseloni, i deo Barselone poneću sa sobom – napisao je mladić na društvenim mrežama, koje već sada imaju značajan udeo njegove, tek započete, karijere, s obzirom da na Instagramu ima 2.1 miliona pratilaca.

Da holandski dečak ulazi u profesionalne vode, pored trogodišnjeg ugovora sa “svecima”, pokazuje i zvanična saradnja s Najkom, ali njegov otac, koji je danas trener mlađih kategorija, pokušava ga što je više moguće zaštiti od jakih reflektora najveće pozornice.

- Dugo smo pokušavali da sakrijemo da Ćavi igra za Barselonu. Pustimo ga da igra fudbal, da se razvija. On ne pokušava da bude svetski poznat, želi da postane dobar fudbaler – rekao je medijima u domovini Ređilio Simons, čovek sa značajnim uticajem na razmišljanje holandskog vunderkinda.

- Moj otac je uvek bio primer za mene. Zna sve o fudbalu, može da me kritikuje jer je, takođe, fudbalski trener, uvek mi kaže istinu – istakao je Ćavi.

Simonsov prelazak iz Barselone u PSŽ odradio je kontroverzni italijanski menadžer Mino Rajola. U medijima se spekulisalo da je Rajola ovaj transfer odradio kao osvtetu zbog zahladnelih odnosa sa čelnicima Barse, dok mladi Ćavi kaže da ne žali zbog propuštene prilike da igra u tandemu sa Leo Mesijem.

- Mesi je najbolji igrač na svetu, svako sanja da igra sa njim, ali nekada izaberete drugačiji put. Mislim da je prelazak u PSŽ dobar za moj dalji razvoj – rekao je Simons, koji će u budućnosti moći da bira da li će poneti reprezentativni dres Španije ili Holandije. Trenutno deluje da je bliži narandžastoj garnituri.

- Osećam ponos kada sam ovde. Uživam da igram sa drugim momcima, sa kojim inače ne igram. Reprezentovati svoju zemlju je prelepa stvar – ispričao je u jednom od intervjuaa Ćavi Simons, koji trenutno nastupa za mladi tim PSŽ i povremeno trenira sa Nejmarom, Mbapeom i drugovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije