Akcija "Pero" u BiH – uhapšene 22 osobe povezane sa izdavanjem lažnih diploma

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u BiH započeli su u sredu ujutru operativnu akciju kodnog naziva "Pero". Kako saznaje Dnevni avaz iz izvora bliskih istrazi, do sada su uhapšene 22 osobe zbog aktivnosti koje se odnose na izdavanje lažnih diploma.

Aktivnosti se provode prema naredbama Tužilaštva Unsko-sanskog kantona i Kantonalnog suda Bihać, potvrdio je portparol SIPE Luka Miladinović.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšen je i bivši delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH i nekadašnji generalni sekretar političke stranke A-SDA A. H.

Ranije se A.H. dovodio u vezu sa lažnim diplomama jer ima svoj privatni centar za obrazovanje u Cazinu.

Uhapšen je i G. L., suvlasnik firme Centar za obrazovanje "VITA plus" i njegov bliski saradnik. Oni su uhapšeni u Cazinu.

Dnevni avaz otkriva da su uhapšena i dva pripadnika SIPE jer su otkrivala informacije iz istrage. Oni su uhapšeni prema naredbama Suda i Tužilaštva BiH.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво