Sutjeska na popravnom protiv Rogaške

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.11.19. | 13:28

Samo jedan duel večeras na programu u ABA 2 ligi

Dobro je startovala ekipa Sutjeske u novoj sezoni ABA 2 lige, ali ipak u prethodnom kolu u derbiju protiv Borca nije uspela da dođe do pobede. No, bez obzira na to, crnogorski sastav sedi visoko na lestvici i trenutno se nalazi na četvrtom mestu na tabeli. Pobedom večeras protiv Rogaške bi se, bar na kratko, pridružila vodećem dvojcu (19.00).

I dok u crnogorskom prvenstvu Sutjeska suvereno dominira, na Jadranu ipak s vremena na vreme pokaže određene mane. One je za sada nisu ni najmanje koštale u plasmanu, ali bi protiv Rogaške morali da povedu dodatni oprez, s obzirom na to da je reč o timu koji je već napravio par iznenađenja u dosadašnjem toku sezone.

Izabrane vesti

Slovenački klub trenutno ima polovičan učinak od tri pobede i tri poraza i trenutno se nalazi na sredini tabele. U prethodnom kolu nakon velike drame i odigranog produžetka, Rogaška je uspela da slavi protiv Novog Pazara - 98:97.

Trener Sutjeske, Zoran Glomazić, ističe da će njegova ekipa i pored određenih zdravstvenih problema pokušati da pruži maksimum večeras pred domaćom publikom.
„Dolazi nam iskusan sastav koji dobro poznajemo. Odmerili smo snage na turniru u Mostaru i skenirali smo njihove dobre i loše strane. Imamo određenih zdravstvenih problema, ali mislim da ćemo posvećnim i energičnim pristupom izvojevati još jednu pobedu na domaćem terenu“, rekao je strateg Sutjeske.

Sa druge strane, trener Rogaške, Damjan Novaković, tvrdi da će njegov sastav morati da pokaže veliku energiju ukoliko misli da odnese pobedu iz Nikšića.
„Sutjeska je ponovo sastavila kvalitetnu ekipu, koja je kandidat za plej-of ABA 2 lige. Jasno je da ih je jako teško pobediti na njihovom igralištu i da su favoriti na ovom meču. Na nama je da odigramo sa velikom energijom i da budemo pametni u napadu“, istakao je Novaković.

Prethodne sezone, Sutjeska i Rogaška su odigrali „domaćinski“, pa je u Nikšiću slavila Sutjeska, a u Slatini je do pobede došla Rogaška.

ABA2 - 7. KOLO

Utorak
Helios - MZT 78:76
Dinamik - Sloboda 87:83

Sreda
19.00: (1,17) Sutjeska (20,0) Rogaška (5,50)

Četvrtak
19.00: Split - Borac
19.00: Široki Brijeg - Spars Sarajevo
19.00: Novi Pazar - Lovćen

Foto: MN Press / Mozzart Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara