Gvardiola i Bajern, kontakt nikad nije ni prestao...

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.11.19. | 12:45

Tuhel i Ten Hag realnije opcije, ali...

Bajern je odličnim rezultatima Hansa Ditera Flika sebi obezbedio mir i prostor da razmišlja o dugoročnom rešenju od narednog leta. To je ujedno potvrdio i Uli Henes, a današnji Sport Bild iznosi informaciju da je na listi potencijalnih kandidata i menadžer Mančester Sitija Đozep Gvardiola.

Bavarci i da hoće ne mogu previše da žure, pošto je Gvardiola, baš kao i preostala dva kandidata Tomas Tuhel i Erik ten Hag, pod ugovorom sa svojim klubovima. Kada je u pitanju Gvardiola pojedini izvori naglašavaju da je pozitivnan ishod malo verovatan, ali ne i nemoguć. Pominje se i izjava pedantnog stratega na odlasku 2016. godine, koja je glasila: "Vratiću se ovde u Nemačku, možda i kao trener".

Izabrane vesti

Prema Sport Bildu komunikacija između Gvardiole i Bajerna nikada nije ni prestala. Navodi se da Gvardiola navodno više nije srećan u Mančester Sitiju, pošto već zaostaje 10 bodova za Liverpulom, dok u Ligi šampiona godinama unazad nije ostvario ono što su svi očekivali, već je plasman u četvrtfinale bio konačan domet. Pored svega toga, njegova porodica se nije osećala ugodno u Engleskoj pa se vratila u Španiju. Da su u Minhenu bilo bi drugačije, s obzirom da Španac nije prodao stan koji je kupio u prvom mandatu.

Sport Bild navodi i da je Gvardiola uvek isticao da su tri godine u svakom klubu više nego dovoljne, a on je već prešao taj limit. Stoga u Bajernu ne isključuju njegovo mogući povratak, pošto su mu sa pričom oko Sanea stavili do znanja da su spremni da ulože ogroman novac na fudbalsko tržište.

Ubrzo nakon dolaska Nika Kovača, Tuhel i Ten Hag su praktično eskpresno izjavili da neće biti odmah na raspolaganju, ali obojica ostaju opcija na leto i veruje se da je njihov dolazak izvesniji od Gvardiolionog. Pored toga, sa Tuhelovom stranom je već uspostavljen kontakt i izražena je obostrana spremnost za saradnju. Ten Hag nije želeo da daje nikakva obećanja, niti signale, najverovatnije iz poštovanja prema Ajaksu.

Ipak, Gvardiola se već dokazao u Minhenu. Za tri godine u klubu osvojio je tri šampionske titule, dva nemačka kupa, Superkup Evrope i klupsko prvenstvo sveta.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara