Potvrđeno: Zbog slike ustaše s glavom Srbina u ruci - 11 meseci uslovno

Opštinski sud u Virovitici doneo je pravosnažnu presudu u slučaju Ivana Đakića.

Izvor: B92

Sreda, 13.11.2019.

12:38

Potvrđeno: Zbog slike ustaše s glavom Srbina u ruci - 11 meseci uslovno
Ilustracija: Depositphotos/vepar5

Đakić je osuđen za dva kaznena dela, prvo protiv lične slobode, kao i za kazneno delo protiv javnog reda, javnim podsticanjem na nasilje i mržnju.

Podsetimo, on je na Fejsbuku, na dan pravoslavnog Božića, objavio užasavajuću fotografiju ustaše koji u ruci drži odrubljenu glavu Srbina iznad koje je napisao "Svim 'prijateljima' Srbićima sretan Božic".

Đakić je osuđen na kaznu zatvora od 11 meseci uslovno, a pored toga, moraće i SOS Dečjem selu Hrvatska da uplati 20.000 kuna (oko 2700 evra), rekli su iz suda za N1. Presuda je pravosnažna.

Sin saborskog poslanika i lokalnog funkcionera HDZ Ivan Đakić je, nakon što je njegova objava na društvenim mrežama odjeknula u javnosti, rekao da mu je žao zbog fotografije koju je objavio na svom profilu.

Poslanik vladajuće Hrvatske demokratske zajednice u Saboru Josip Đakić osudio je tada potez svog sina, kao i HDZ koja je pokrenula disciplinski postupak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: