Buongiorno Italia: Koji veliki igrač će sad da dođe u Napulj? Ibra je čovek za Milan, Ronaldu oprošteno

Vreme čitanja: 5min | sre. 13.11.19. | 11:57

Inzagijev Lacio porede sa Klopovim Liverpulom što je stil fudbala koji je zasenio Gvardiolin

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Zlatan Ibrahimović, Kristijano Ronaldo i zapaljiva atmosfera u Napulju su glavne teme u italijanskoj sportskoj štampi. Ibrahimovića žele Milan, Napoli i Bolonja, a po poslednjim informacijama i Roma. Ronaldo se nije izvinio, ali mu je, tako tvrdi Tutosport, sve oprošteno. Gazeta upozorava da je sa svim onim što se dogodilo u Napulju naneta velika šteta Napoliju: Svaki top fudbaler će dobro da razmisli pre nego što prihvati tansfer u Napulj.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Milan, on je čovek za tebe!”, poručuje Gazeta Rosonerima da ne treba mnogo da razmišljaju oko angažovanja Zlatana Ibrahimovića. “Zlatan je slobodan od decembra i Rosoneri su mu ponudili šestomesečni ugovor kako bi mu omogućili da završi karijeru u velikom stilu i da pomogne Pioliju. Napoli i Bolonja su na prozoru i prate razvoj događaja”, dodaje milanski dnevnik da u Napulju i Bolonji nisu odustali od sna da dovedu Ibrahimovića u januaru.

“Ako ode Kesi, cilj je Demiral”, otkriva Gazeta da bi Milan investirao novac od prodaje veznog igrača u dovođenje Turčina iz Juventusa s kojim bi pojačao odbranu.

“Uzbuna Juve: Ronaldo otkrio da i on može da bude u krizi, dok dug rasta…”, signalizira milanski dnevnik da i Juve ima probleme i pored toga što se već kvalifikovao za osminu finala Lige šampiona i prvi je na tabeli u Seriji A. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da je ovo  najlošiji početak sezone u poslednjih 12 godina, ne računajući poslednju sezonu u Real Madridu kada je bio povređen. S druge strane dug Juventusa je eksplodirao u poslednjem tromesečju, stigavši do 574 miliona evra, 110 miliona evra više nego što je bio na kraju prošle sezone.

“Interov juriš: Kuluševski odmah, Kjeza i Eriksen na nišanu za jul”, izveštava se o planovima Intera za sledeća dva prelazna roka. Osim Šveđanina  makedonskog porekla, Inter u januaru želi da dovede i Žirua iz Čelsija za koga Abramovič traži 7.000.000 evra.

Sada Napulj uteruje strah u kosti. Supruge Insinjea, Alana i Zjelinskog otišle iz grada”, piše Gazeta da su porodice trojice igrača uplašene poslednjim događajima i da su se sklonile na neko vreme. U tekstu se ističe da izgleda da Zjelinski i Alan ne žele više da ostanu u Napoliju.

U redakcijskom komentaru pod naslovom “Naneta velika šteta: sada će top fudbaleri dorbo razmisliti pre nego što dođu u Napoli” se navodi da je u poslednjih par nedelja lansirana serija negativnih priča o Napoliju i gradu Napulju koji će nesumnjivo uticati na odluke najboljih evropskih fudbalera kad im stigne ponuda od predednika De Laurentisa. Posebno se ističe da je sama pretpostavka da loši rezultati mogu da izazovu reakcije kriminalnog miljea pogubna po reputaciju Napolija.

Kolarov i Smoling, nezamenljivi u Romi”, piše milanski dnevnik da Paulo Fonseka ima devet sigurnih startera ali da su samo Kolarov i Smoling nezamenljivi.

CORRIERE DELLO SPORT

“Inzagijeva zemlja”, veze pohvale Korijere na račun trenera Lacija poredeći ga sa Jirgenom Klopom u smislu da Nebeskoplavi pružaju spektakularne partije koje podsećaju na stil igre Liverpula. “Lacio forsira vertikalnu igru i forsira dubinske pasove kako bi stavio u prvi plan brzinu Imobilea i Koree. Treće mesto na tabeli je plod golova napadačkog tandema i asistencija Luisa Alberta”, stavlja do znanja Korijere da su Imobile i Korea najefikasniji ofanzivni par u Evropi sa 20 golova u prvenstvua a da je Luis Alberto lider Serije A u nameštaju golova sa osam asistencija.

Dugački talas nove dogme”, naslov je komentara u kome se tvrdi da je došlo do epohalne promene u poimanju fudbala i da smo posle desetogodišnje dominacije Gvardioline fudbalske filozofije ušli u eru Klopove zamisli modernog fudbala.

Miki požuri”, piše Korijere da je Mhitarjan na putu da se oporavi od povrede i da bude spreman za nastavak šampionata. U podnaslovu se navodi da je igrač Rome odlučio da se ne odazove na poziv Jermenije kako bi se što bolje pripremio i zalečio u potpunosti povredu. “Fonseka želi da već protiv Breše pošalje na teren tandem Mhitarjan - Džeko. Kada su njih dvojica zajedno na terenu, Roma osvaja najviše bodova”.

Na unutrašnjim stranama se piše da Sampdorija sanja da angažuje Florencija dok Roma radi na dovođenju Hisaja iz Napolija kako bi rešila pitanje pozicije desnog boka.

Zaniolo međ’Azurima, Kin isključen: nije lak život talanata”, naslov je priče u kojoj se porede putevi predvodnika novog talasa u italijanskom fudbalu. Igrač Rome je izgleda sredio stvari u svojoj glavi i rezultati su se videli na terenu dok je napadač Evertona sve više na putu Marija Balotelija. Kin je kažnjen nepozivanjem na poslednju utakmicu Evertona  u Premijer ligi protiv Sautemptona jer je zakasnio na tehnički sastanak pre meča.

“Osuđen da napustim teren”, izjavio je Rikardo Montolivo u intervjuu za Korijere. Bivši kapiten Milana i Fjorentine je optužio rukovodstvo Milana i trenera Gatuza što je bio primoran da napusti aktivnu igračku karijeru u 33-oj godini. “Posle sedam godina sam bio izolovan, oduzeta mi je kapitenska traka. Napuštam svet fudbala koji mi se smučio.

“Napoli, gospođa Insinje: Ne bežimo”, demantovala je supruga kapitena Napolija Dženi da je napustila Napulj. “Volim ovaj grad, ovde nam je bogovski. Nema razloga za strah. Ne razumem motive dizanja ovolike prašine”, rekla je Insinjeova saputnica.

TUTTOSPORT

Oprošten!”, tvrdi torinski dnevnika da su irgači Juventusa aspsorbovali bez problema ponašanje Ronalda posle zamene na utakmici sa Milanom. “Po povratku iz reprezentacije, Ronaldo će se definitivno razjasniti sa klubom, Sarijem i klupskim drugovima”, piše Tutosport.

Na unutrašnjim stranama list se bavi motivima uspešnih rezultata Sarija na startu sezone. Kao ključni razlog se navodi gotovo manična predanost Sarija planiranju i pripremanju utakmica i relaksaciji odnosa u svlačionici. S jedne strane Sari do iznemoglosti proučava protivničke timove gledajući njihove prethodne utakmice. “Pred meč sa Interom odgledao je dva puta sve utakmice Nerazura”, prenosi list. S druge strane, Sari je ukinuo karantin kada Juve igra u večernjem terminu na svom stadionu što se posebno dopalo igračima. Još jedan važan bod za Sarija je konstantni dijalog licem u lice sa svim igračima.

Tutosport izveštava da će ugovor Kvadrada biti produžen do 2022. godine i da posle Kolumbijca na red dolazi produžetak saradnje i sa Ščensnijem.

Inter, 65 hiljada gledalaca u proseku!”, stavlja Tutosport u prvi plan da se Inter našao u “top 5” klubova sa najvećom posetom na stadionu u Evropi. Ispred navijača Nerazura samo su tifozi Borusije Dortmund, Bajerna, Barselone i Mančester Junajteda, brojiniji na tribinama. Zbog tog proseka, u Interu su se našli u paradoksalnoj situaciji: projekat za novi stadion predviđa 63.000 mesta i moraće da bude revidiran. Dodatnu otežavajuću okolonst predstavlja činjenica da sa dve prstena tribina nije moguće imati više od 63.000 mesta i potrebna bi bila izgradnja trećeg prstena.

Manifest u pet tačaka za veliki Torino”, piše Tutosport da je predsednik Urbano Kairo mora da obezbedi kvalitetna pojačanja, napravi jasan projekat za budućnost, učini klub organizovanijim i jačim, modernizuje strukture (stadion i Filadelfiju), i uspostavi istinski otvoren kanal sa navijačima.

“Milan: Maldinijeva ideja je Ančeloti”, tvrdi torinski dnevnik da bi povratak Ančelotija u Milanelo bio moguć ako Paolo Maldini ostane tehnički direktor Rosonera.

Piše: Željko Pantelić

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara