Zemlja odbojke danas može da ostane bez ijednog kluba u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.11.19. | 11:45

Pred Vojvodinom teška misija u revanšu protiv Arkade iz Galacija (17.30)

Radovali smo se ovog leta velikim uspesima muške i ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, možda i nesvesni kakvo je trenutno stanje u klupskoj odbojci u našoj zemlji. Tek, čak šest od sedam klubova odustalo je od nadmetanja u Evropi, jer nije moglo da obezbedi dovoljna novčana sredstva. Jedina koja je smogla „snage“ da istupi napred bila je ekipa Vojvodine.

Ni popularne Lale, nažalost, nisu zablistale. U prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Arkade iz Galacija u Rumuniji, Novosađani su izgubili veoma ubedljivo u tri seta i večeras je pred njima gotovo nemoguća misija da nadoknade zaostatak i meč eventualno odvedu u zlatni set (Sport Klub 2, 17.30).

Izabrane vesti

Ono što je jedina dobra vest pred večerašnji revanš jeste da će Vojvodina i u slučaju poraza ipak nastaviti takmičenje u Evropi. Naime, poraženi timovi iz kvalifikacija za Ligu šampiona sele se u drugorazredni CEV Kup, što može biti kolika-tolika uteha za Novosađane i ljubitelje odbojke na ovom podneblju. Ipak, oni žele da u srcu Vojvodine gledaju najbolje.

Dakle, ono što je jasno je da je Vojvodini u borbi za treće kolo kvalifikacija večeras najpre potrebna pobeda od 3:0 ili 3:1. Ako se to desi, konačna odluka će pasti u zlatnom setu.

U Novom Sadu i pored lošeg rezultata iz prve utakmice vlada optimizam. Tako šef stručnog štaba, Siniša Gavrančić ističe da Lale večeras igraju jedan od najvažnijih mečeva u poslednje vreme.
„Ovo je jedan od onih velikih mečeva. Posle negativnog rezultata u Rumuniji svi sa ogromnom željom očekujemo da pokažemo da možemo bolje, da u sjajnoj atmosferi od početka do kraja igramo borbeno i motivisano. Naravno, jednako je važno da budemo mirni i koncentrisani. Najvažnija je naša strana terena i to šta ćemo mi da pokažemo“, istakao je Gavrančić.

Iskusni prvotimac Vojvodine, Miloš Nikić, dotakao se prve utakmice u Rumuniji i rekao da njegov tim ima dosta toga da popravi u revanšu.
„Sigurno smo spremniji za uzvratni duel i verujem da će pred našom publikom sve biti drugačije, da ćemo pružiti mnogo bolju igru. Tako možemo do zlatnog seta, a onda da se borimo za treći krug. Pozivam publiku da dođe i da nam pomogne i da kao odbojkaški grad odemo dalje“, naglasio je Nikić.

Valja istaći da će utakmica imati i humanitarni karakter. Iako je ulaz besplatan, Novosađani će moći da tokom meča doniraju novac za lečenje šestogodišnjeg Koste Petkovića iz Veternika, koji boluje od leukemije. Tako su Lale još jednom uksrtile sport i dobru volju u važnoj misiji.

Pobednik ovog dvomeča u narednom krugu kvalifikacija igraće protiv boljeg iz susreta između Valepe i Šahtjora. Beloruski tim je u prvom meču dobio Fince kod kuće u tri seta i korak je bliži plasmanu u narednu fazu.

LIGA ŠAMPIONA - KVALIFIKACIJE

Sreda
17.30: (1,90) Vojvodina - Arkada Galaci (1,80) /prvi meč 0:3/
20.15: (1,65) Zadruga - Mladost Zagreb (2,11) /prvi meč 1:3/

Četvrtak
17.30: (1,40) Valepa - Šahtjor (2,70) /prvi meč 0:3/
17.45: (3,55) Budva - Benfika (1,25) /prvi meč 0:3/

Napomena: Kvote su podložne promenama!

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara