Magazin

Potresan rastanak sa ćerkom: siromašni otac ide u zatvor zbog tri metra drva

Pokušavajući da prehrani porodicu, Fikret je posekao tri metra drva iz državne šume. Kada su nadležni saznali, optužili su ga za krađu i poslali iza rešetaka, piše Buka.

Ovaj zagrljaj je snimljen samo nekoliko minuta pre njihovog rastanka. Naime, Fikret je otišao u Bihać da odsluži kaznu zatvora od šest meseci.

Zagrljaj pred odlazak u zatvor

Na fotografiju, na same reči ali i činjenicu da zbog seče tri metra drva u državnoj šumi, ovaj suprug i otac mora iza rešetaka, nismo mogli ostati imuni.

Almir Buljubašić, njegov prijatelj sa te društvene mreže, fotografiju je objavio kako bi apelovao na javnost, odnosno dobre ljude da pomognu porodici Dedić jer će u narednih šest meseci jako teško da žive.

Dedić je dobio kaznu od šest meseci zatvora zbog seče tri metra drva u državnoj šumi. Drva je nosio na svojim leđima jer traktor nema.

Kako kaže to je radio jer nije mogao da priušti ogriev, kao ni da prehrani porodicu. Nije želeo da krade od komšija, kao ni da pljačka prodavnice. Drugog izbora nije imao.

– Ono što boli i Fikreta, i njegove najbliže, i prijatelje… je činjenica da postoje osobe sa područja Krajine koje su dobile manje zatvorske kazne za pokušaj ubistva i nanošenje teških tjelesnih povreda, kao i za prodaju droge u svojim zatamnjenim zvjerima od auta. E to je ta nepravda našega društva. Možda previše subjektivno pišemo, možda nije etično, ali nećemo da budemo samo trag na ekranu – napisao je njegov prijatelj.

U Srbiji možeš da ubiješ čoveka i da dobiješ nanogicu, ali baka Jovanka zbog prelaska ulice mora u zatvor

Čitajte Luftiku na Google vestima

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Treba on lepo po izlasku da nađe nekog od političkih vođa, te da ga povede u šumu..da zajedno cepaju drva…jer izgleda drugačije neide..a možda i sudiju, jer se možda čovek naljutio što i njega nije zvao a deca mu se sigurno isto smrzavaju na nekoj…jahti…pa da založi…

140 Shares
140 Shares
Share via
Copy link