Inter ne sme više da čeka: Već u januaru kreće napad na otkriće sezone

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.11.19. | 10:44

Nerazuri se nadaju da će 30.000.000 evra biti dovoljno

Dejan Kuluševski (19) je momak koji je zapalio Italiju ove sezone! I upalio alarme u većim klubovima, a pogotovo u Interu.

Plan Nerazrua je bio da sačekaju do leta sa napadom na švedskog vezistu, ali situacija se razvija mnogo brzo, pa Inter razmišlja da već u januaru krene u relaizaciju transfera.

Izabrane vesti

Ko je Dejan Kuluševski?

Šveđanina makedonskog porekla je kao 16-godišnjaka otkrila skauting mreža Atalante. Ništa čudno. Atalanta pored sjajne škole ima fenomenalne lovce na talente i dovodi mlade igrače iz svih krajeva Evrope. U Holandiji su otkrili Martena de Rona i Hansa Hatebura, u Švajcarskoj Rema Frojlera, u Belgiji Timotija Kastanja… Doveli su ih za male pare iz malih klubova i napravili od njih reprezentativce. Primeri Franka Kesija i Muse Beroua pokazuju kako rade sakuting sa decom. A o skautiranju domaćeg tržišta i svojoj školi da ne trošimo reči. Dovoljni su primeri Manćinija, Kontija, Kaldare, Kristantea, Galjardinija Petanje, Zapate, Bastonija, Kristantea, Petanje, Bonaventure, Zapakoste, Grasija… Neki su ponikli u klubu, neki nisu dobili šansu u drugim klubovima. Sve ih je lansirala Atalanta…

Kuluševski je doveden iz švedske Brompojkarne, dve godine se razvijao u mladom timu, proletos debitovao u Seriji A, a letos je pozajmljen Parmi. Došao je na mala vrata na Tardini, a onda eksplodirao. Sa dva gola i pet asistencija je jedan od igrača koji su obeležili start sezone u italijanskom prvenstvu. Mediji na Čizmi prenose da se Antonio Konte zaljubio u mladog Šveđanina i duplom linijom podvukao njegovo ime upravi Intera. Plan je bio da se čeka leto i povratak Kuluševskog sa pozajmice u Bergamo, ali je njegov talenat primećen i kod ostalih klubova.

Premijerligaši Sautempton i Vulverhempton su već spremili ponude u rasponu od 15.000.000 do 20.000.000 evra za Šveđanina. Što je i dalje malo… Međutim, mogli bi da ih podignu i da ostave Inter bez željenog pojačanja. Pogtovo je oapsno što se poslednjih dana Mačester Junajted pominje kao zainteresovani klub. Konte sada požuruje upravu kluba da već u januaru pređe na posao, a predsednik Stiven Žang je dao direktorima Maroti i Ausiliju zeleno svetlo da usreće nezadovoljnog trenera.

Gazeta delo Sport javlja da bi Inter u januaru mogao da ponudi 30.000.000 evra Atalanti za Kuluševskog i da realizuje transfer. Naravno, poterebno je da se i Parma prethodno složi o ranije okončanju pozaujmice koja traje do leta. U Bergamu bi prihvatili pomenutu sumu jer klub živi od prodaje maldih igrača. Prethodnih godina su uglavnom dobro prodavali svoje talente kada su oni bili na vrhuncu forme i ispostavilo se da su izvukli najbolje moguće cene za Kesija, Kaldaru, Kontija, Kristantea… Doduše, imali su i grešeka kao kada su u leto 2018. godine odbili 20.000.000 evra od Borusije Dortmund za afričkog napadača Musu Beroua. Od tada su mu forma i cena pali…

Kuluševski nije igrač koji je neophodan treneru Gasperiniju, a može da donese veliki novac.

Sa druge strane, Konteu bi takav profil igrača bio od velike koristi. Kuluševski može da igra kao centralni vezni, ali i bočni na levoj strani što je pozicija na kojoj ga vidi Konte. Brz je, ima sjajan pas, pregled igre i  motoriku.

Inter bi veći deo transfera finansirao novcem od očekivane prodaje Gabrijela Barbose koji blista u brazilskom Flamengu na pozajmici.

(FOTO: reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara