Novak samokritičan, pohvale za Tima: Nisam odigrao mnogo ovakvih mečeva u karijeri

Novosti online

13. 11. 2019. u 09:04

I ranije smo se susretali, znao sam kako igra, ali ono što je uradio ovog puta je stvarno posebno, to je bilo fenomenalno – rekao je Đoković o igri Dominika Tima

Новак самокритичан, похвале за Тима: Нисам одиграо много оваквих мечева у каријери

Novak Đoković foto: AP Photo/Alastair Grant

Najbolji srpski teniser Novak Đoković moraće težim putem do polufinala završnog Mastersa u Londonu. Doskorašnji svetski broj jedan je u drugom kolu turnira poražen od Dominika Tima (6:7, 6:3, 7:6) i u četvrtak će morati sa savlada Rodžera Federera kako bi se plasirao u završnicu takmičenja.

- Još uvek sam u igri. Igraću protiv Rodžera - pobednik ide u polufinale, poraženi se neće kvalifikovati. Sve je jednostavno – rekao je srpski as, koji nije štedeo na rečima pohvale Austrijancu.

- Nisam odigrao mnogo ovakvih mečeva u karijeri gde je moj protivnik išao bukvalno na svaki udarac. U nekim trenucima to je bilo zaista neverovatno, jer je svaku loptu udarao baš jako i to je ulazilo. Iskoristio je svaku priliku da udari loptu što je jače mogao. I ranije smo se susretali, znao sam kako igra, ali ono što je uradio ovog puta je stvarno posebno. Znao sam da može da igra na visokom nivou, ali ovog puta je to bilo fenomenalno.


Razloge poraza Đoković je potražio i u sopstvenom izdanju.

- Morao sam da se žestoko borim, i učinio sam to, vratio sam se u trećem setu posle njegovog brejka i vođstva 6:5, izborio taj-brejk. Vodio sam 3:0, pa 4:1, možda je trebalo u tim trenucima da budem agresivniji... Tim zaslužuje sve pohvale – rekao je Novak Đoković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Katmer

13.11.2019. 10:08

3:0 i 4:1 u taj brejku i izgubiti??! Stižu ga godine. Ali to je normalno, samo da se još mi naviknemo.

Професор 0.6

13.11.2019. 10:26

Ствар је јасна:Не смеш бити пасиван и чекати да противник сам себе победи.

Sale

13.11.2019. 14:48

Nije Tim igrao perfektno ko sto Nole kaze,jer je i on gubio svoje gemove,nego je Nole kao i uvek igrao deo meca briljantno,pa onda sledi pad u igri,katastrofa,sto je poznato kod Novaka...ustvari,novak je pobedio sam sebe...kao i u 90% izgubljenih meceva.