Đoković pao posle drame: Tim prvi prošao u polufinale, Novak mora da pobedi Rodžera!

Novosti online

12. 11. 2019. u 20:30

Najbolji srpski teniser u drugom kolu grupe “Bjorn Borg” izgubio od austrijskog predstavnika

Ђоковић пао после драме: Тим први прошао у полуфинале, Новак мора да победи Роџера!

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Borba za prvo mesto u grupi i polufinale u Londonu je pripala austrijskom predstavniku. U drugom kolu grupe "Bjorn Borg" Dominik Tim je posle prave drame saladao Novaka Đokovića - 6:7 (5:7), 6:3, 7:6 (7:5).


Ovaj rezultat znači dve stvari. Prva je da da je Austrijanac prvi polufinalista završnog Mastersa, a druga da će mu se iz ove grupe pridružiti pobednik poslednjeg meča i okršaja velikih rivala.


U četvrtak će Novak igrati protiv Rodžera Federera (Švajcarska). Matematika tog duela je prosta. Ko trijumfuje ide dalje, ko izgubi ispada.


Kada je borba za prvo mesto sa Rafaelom Nadalom (Španija) u pitanju Novak će morati da dođe do titule u "O2 areni", a da Rafa ne prođe u finale ili da bude zaustavljen u grupi "Andre Agasi" u kojoj će prvo u sredu igrati sa Danilom Medvedevom (Rusija), pa u petak sa Stefanosom Cicipasom (Grčka)...

PRVI SET

1:0 - Đoković je dobio bacanje novčića i kao i uvek odabrao da prvi servira. Odigrao je odličan startni gem i poveo.

1:1 - Prišao je Novak na 30:30, ali je Dominik uspeo da pronađe dobar servis i da ne dozvoli srpskom igraču da dođe do brejk šansi.

2:1 - Još jedan brz i siguran gem za Đokovića.

3:1 - BREJK! Ono što nije uspeo pre nekoliko minuta, jeste sada. Đoković je napravio brejk. Tim je gem započeo sa dva uzastopna poena, da bi Novak zatim pripretio i došao do "đusa" (40:40). Usledila je dupla servis greška Austrijanca, pa je onda laganiji forhend na mreži poslao u aut.

3:2 - BREJK! Nije uspeo Đoković da potvrdi brejk. Tim je rizikovao kod prvog poena, poslao lopticu pravo na liniju, a taj poen kao da je uticao dodatno na Novaka. Posle toga je Dominik uspeo da osvoji i naredna tri poena i vrati brejk.

3:3 - Tim se izvukao. Tri brejk lopte je Đoković imao, ali nijednu nije uspeo da iskoristi. Dominik je tako došao do izjednačenja u prvom setu.

4:3 - Odigrao je Novak jedan brz gem na svoj servis i vratio vođstvo.

4:4 - U sličnom ritmu odgovara i Dominik. Ne dozvoljava srpskom igraču nove šanse za brejk.

5:4 - Imao je Novak i malu pomoć sreće. Pri rezultatu 30:30 je Tim laku lopticu poslao daleko u aut, pa je Đoković došao do gema.

5:5 - Imao je Đoković 40:40 na servis rivala, ali ne i šansu da dođe do eventualnog brejka. Drama se nastavlja.

6:5 - Uradio je Novak sve što je bilo do njega. Bez izgubljenog poena je osvojio gem i sigurno obezbedio taj-brejk.

6:6 - Taj-brejk će rešiti pitanje osvajača prvog seta u Londonu.

7:6 - Napravio je Novak prvi mini-brejk i poveo sa 2:0, ali je Tim nedugo zatim uzvratio i smanjio na 3:2. Tada je Dominik napravio duplu servis grešku i poklonio srpskom igraču poen (4:2). Uzeo je Tim naredni poen, pa je Srbin na svoj servis osvojio prvi, a onda je Tim sjajnom forhend dijagonalom vratio mini-brejk (5:4). Tim je izjednačio, a onda je srpski as osvojio naredna dva poena i posle 65 minuta igre osvojio prvi set - 7:5 u taj-brejku.


DRUGI SET

0:1 - Tim nije dozvolio da izgubljeni set utiče na njega. Dobio je gem na startu drugog seta.

0:2 - BREJK! Austrijanac je napao na servis srpskog igrača. Došao je do izjednačenja (40:40), a potom i do brejk lopte. Novak je izašao na mrežu i to je bio pogrešan potez. Napravio je grešku kod voleja, pa je Tim uvećao prednost.

0:3 - Potvrdio je Tim brejk i uvećao prednost u drugom setu.

1:3 - Uspeo je Novak da prekine seriju protivnika i da se "upiše" na semafor u drugom setu.

1:4 - Došao je Tim brzo do dve gem lopte, ali Đoković nije imao nameru da odustane, osvojio je naredna dva poena za izjednačenje (40:40). Međutim, Dominik je rizičnim servisima uspeo da se izvuče i da zadrži prednost.

2:4 - Đoković kao da je u potpunosti stao u drugom setu. Pravi nekarakteristične greške. Energija je na niskom nivou. Na kraju gema je Novak imao i malo sreće i uspeo je da osvoji gem.

2:5 - Nastavlja Tim sa odličnom igrom u drugom setu. Došao je na korak do izjednačenja.

3:5 - Nije Dominik bio previše zainteresovan za osmi gem. Đoković je rutinski odradio svoj deo posla i ostao u setu.

3:6 - Sjajni poeni Tima za osvajanje devetog gema i drugog seta. Treći set rešava pitanje pobednika.


TREĆI SET

0:1 - BREJK! Osvojio je Novak jedan dug poen, radovao se, tržaio podršku publike, a onda je Tim dobio narednih nekoliko poena i došao do brejka.

0:2 - Maratonski drugi gem je pripao Austrijancu. Novak je odmah došao do dve uzastopne brejk lopte, Dominik je uspeo da se izvuče iz toga i da na kraju odličnim forhendom uveća prednost.

1:2 - Đoković se naljutio! Posle jednog izgubljenog poena je vikao ka svom stručnom štabu i loži u kojoj su Vajda i Ivanišević. Donelo mu je to prvi gem u trećem setu.

1:3 - Zadržao je Tim vođstvo. Osvojio je novi gem na svoj servis. Odmah po završetku gema su i jedan i drugi odličili da promene rekete.

2:3 - Delovalo je da će biti ekspresan gem za Đokovića. Međutim, na samom kraju, pri rezultatu 40:0 je Novak ponovo promenio reket. Izgubio je dva naredna poena, ali je Tim pogrešio...

3:3 - BREJK! Vraća se Đoković u meč. Bio je strpljiv u šestom gemu, vraćao sve napade protivnika i dočekao greške za izjednačenje.

4:3 - Đoković bez izgubljenog poena dobija gem na svoj servis i dolazi do prvog vođstva u setu još od prvog seta.

4:4 - Uzvraća Tim na identičan način i dolazi do izjednačenja u setu.

5:4 - Serija ekspresnih gemova se nastavlja. Za 75 sekundi je Novak vratio vođstvo i prebacio pritisak u potpunosti na stranu protivnika.

5:5 - Servirao je Tim za opstanak u meču i uspeo da ne poklekne. Poveo je Tim sa 30:0, da bi Novak sa dva maestralna riterna izjednačio. Uz malu pomoć sreće je Dominik osvojio naredni poen, ali je Novak nastavio da riternira perfektno i došao do novog izjednačenja (40:40). Nekako je tim uspeo da pronađe prvi servis i da ostane u meču.

5:6 - BREJK! Stigla je kazna za neiskorišćene šanse. Previše je rizikovao Novak, grešio, a Tim napravio brejk i došao na korak do pobede.

6:6 - BREJK! Nije Novak istakao belu zastavicu. Sačekao je svoju šansu, dočekao je i odveo meč u taj-brejk!

6:7 - Novak je osvojio prvi poen, pa tražio podršku sa tribina. Tim je zatim napravio duplu servis grešku, a onda volej na mreži poslao u aut za dupli mini-brejk Srbina (3:0). Novak je vratio jedan mini-brejk, ali je na promeni strana Novak bio taj koji je vodio (4:2). Osvojio je Dominik naredna dva poena i u potpunosti se vratio u taj brejk (4:4). Napravio je Austrijanac zatim i mini-brejk za vođstvo i dva servisa za pobedu (4:5). Smeč Tima je pao tačno na liniju za prvu meč loptu. Spasao je Novak prvu šansu, tačnije Dominik je poslao lopticu u mrežu. Usledio je dug poen, da bi Đoković poslao lopticu u mrežu i to je bio kraj! 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

A obrnuto

13.11.2019. 08:24

@djordje petrovic - Колико турнира су освојили ти млађи ове године?! Како су ти млађи пролазили са њима?! Од 4 велика турнира, нису освојили НИ ЈЕДАН! Па и ћорава кока нађе зрно. Једино тачно је да су млађи.

Pera

13.11.2019. 07:33

Novak više nema one lucidnosti u igri kojom je protivnike dovodio do ludila i lomljenja reketa. On je u najtežim i bezizlaznim situacijama bio najbolji i pobedio. Nema rastrčanosti i pokrivanje celog terena a povratne lopte su mu bile precizne i nepredvidive za protivnika. Danas on ugra uglavnom "poziciono" korak, dva levo ili desno. A i napad je uglavno