ZAVRŠENO SUĐENJE UROŠU JANKOVIĆU: Prevario Vladimira Stojkovića za placeve, preti mu zatvor
Oštećeni i optuženi... Vladimir Stojković i Uroš Janković, Foto: Zorana Jevtić, Vladimir Šporčić

specijalni sud

ZAVRŠENO SUĐENJE UROŠU JANKOVIĆU: Prevario Vladimira Stojkovića za placeve, preti mu zatvor

Crna Hronika -

Bivši čelnik SO Čukarica optužen je da je sa saučesnicima prevario golmana Vladimira Stojkovića za placeve u Makišu

Presuda bivšem zameniku predsednika opštine Čukarica Urošu Jankoviću (40), koji je optužen da je zajedno s dvojicom saučesnika prevario golmana Vladimira Stojkovića prilikom prodaje tuđih placeva u Makišu, biće izrečena 5. decembra u Specijalnom sudu.

Zamenik tužioca za organizovani kriminal Željko Jočić juče je tokom izlaganja završnih reči predložio sudu da Jankovića osudi na tri i po godine zatvora, kao i na novčanu kaznu od pet miliona dinara. On se juče osvrnuo i na svedočenje oštećenog Stojkovića, koji je pred sudom izjavio da je nakon „višegodišnjeg razmišljanja“ zaključio da njega nije prevario Janković, već Vladimir Đurković, koji je ranije sklopio sporazum o priznanju krivice.

- Ne možemo isključiti i to da će Stojković nakon još tri godine razmišljanja zaključiti da ga Janković ipak jeste prevario, ali tužilaštvo tada neće moći da vodi postupak. Smatram da je Jankovićeva krivica nesporno dokazana, kao i da se sud ne može voditi fudbalerovim subjektivnim utiskom - naveo je tužilac.

Na ove navode oštro je reagovao Dragan Palibrk, jedan od Jankovićevih branilaca. - Stojkovićev subjektivan osećaj bio je presudan tužilaštvu kada je povelo istragu protiv Jankovića. Tada je to bilo razumljivo, jer je čovek koji je izgubio znatnu svotu novca bio ljut na sve s kojima je poslovao. Moj branjenik nije imao nikakve informacije o parcelama koje je Stojković kupio, ni ko je njihov vlasnik, zbog čega je na kraju sam zaključio ko ga je u stvari prevario. Predlažem oslobađajuću presudu - naveo je Palibrk.

Kurir.rs/ I. M. Foto: Zorana Jevtić,Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track