Sneg će možda da nas iznenadi ranije nego što očekujemo: Pročitajte detaljnu prognozu do kraja meseca (TABELA)

Novosti online

12. 11. 2019. u 18:33

U sredu će na snazi biti narandžasti meteoalarm zbog olujnih udara vetra

Снег ће можда да нас изненади раније него што очекујемо: Прочитајте детаљну прогнозу до краја месеца (ТАБЕЛА)

foto: N. Fific

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda u sredu će u celoj zemlji biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, uglavnom ujutru i pre podne. Posle podne u većini krajeva pretežno sunčano. Vetar umeren i jak, južni i jugoistočni u južnom Banatu i donjem Podunavlju sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od 8 do 15, a najviša od 16 do 21 stepen. Udari vetra veći od 24 m/s zbog čega će na snazi biti narandžasti meteoalarm.

U Beogradu promenljivo i toplije vreme za ovo doba godine, povremeno sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskovima. Duvaće umerena do jaka košava. Minimalna temperatura oko 8, maksimalna od 16 do 18 stepeni, što je iznad višegodišnjeg proseka.

PROČITAJTE JOŠ -
Upozorenje NASA: Asteroid veći od Ajfelove kule približava se Zemlji brzinom 20 puta većom od zvuka (FOTO)

U č
etvrtak promenljivo oblačno, malo svežije, ponegde, uglavnom na severu, zapadu

i krajnjem istoku zemlje sa slabom kišom uz slabljenje južnog i jugoistočnog vetra. Najniža temperatura od 7 do 12, a najviša od 14 do 19 stepeni.

U petak promenljivo oblačno i natprosečno toplo sa sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, posle podne u košavskom području jak, povremeno i olujni, jugoistočni. Najniža temperatura od 6 do 10, najviša od 16 do 22 stepena. Udari vetra biće veći od 17 m/s.

U subotu promenljivo oblačno i natprosečno toplo sa sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, posle podne u košavskom području jak, povremeno i olujni, jugoistočni. Najniža temperatura od 6 do 10 stepeni, najviša od 16 do 22 stepena. Udari vetra jači od 17 m/s.

Prema prognozi za period od 17. do 21. novembra, promenljivo oblačno i malo svežije, sa retkom pojavom kratkotrajne kiše. Prva dva dana u košavskom području jak i olujni jugoistočni vetar.

Temperature od 18. do 24. novembra u celoj Srbiji biće iznad višegodišnjeg proseka. Minimalne temperature od 4 do 9, tokom vikenda od 0 do 5. Na visini između 1.000 m i 1.600 metara nadmorske visine od -2 do 4, tokom vikenda od -4 do 0. Maksimalne temperature od 14 do 18, u Negotinskoj Krajini oko 12, tokom vikenda od 8 do 13. Između 1.000 i 1.600 metara nadmorske visine od 5 do 13, tokom vikenda od 2 do 9 stepeni.

Prema prognozi od 25. novembra do 1. decembra, u većem delu Srbije temperature će takođe biti iznad višegodišnjeg proseka, što će se nastaviti i u periodu od 2. do 8. decembra.

Kako prognoziraju meteorolozi, od 14. do 30. novembra očekuje se malo hladnije vreme sa češćom pojavom kiše ili lokalnih pljuskova. Posle 25. novembra u večernjim i jutarnjim satima ima uslova da kiša bude praćena susnežicom ili snegom. Intenzivnije padavine se očekuju oko 26. i i 28. novembra.

Oko 16. i 20. novembra, kao i u periodu od 25. do 30. novembra u večernjim i jutarnjim satima ima uslova da kiša bude praćena susnežicom ili snegom i do 500 metara nadmorske visine. Intenzivnije padavine oko 26. i 28. novembra.

U istom periodu na visinama između 1.000 i 1.500 metara hladnije vreme za ovo doba godine sa češćom pojavom kiše, susnežice ili snega. Iznad 1.500 metara nadmorske visine očekuje se češća pojava snega, uz formiranje snežnog pokrivača i dalje povećanje njegove visine.





Pratite nas i putem iOS i android aplikacije