Grčka: Odbačen predlog da se kriminalizuje bogohuljenje

Grčki zvaničnici odustali su u utorak od planova da se bogohuljenje proglasi kriminalnim delom.

Izvor: B92

Utorak, 12.11.2019.

19:41

Grčka: Odbačen predlog da se kriminalizuje bogohuljenje
Ilustracija: EPA-EFE/ Simela Pantzartzi

Taj predlog je naišao na brojne kritike u parlamentu tokom debate predstavnika nove konzervativne vlade i levičarske opozicije.

Ministar pravde Kostas Cijaras rekao je da je uklonjen predlog zakona o kriminalizaciji o kojem je debatovano u parlamentu, prenosi AP, podsećajući da je tim predlogom za bogohuljenje bila predviđena kazna zatvora do dve godine.

Predlog zakona naišao je na veliki broj kritika.

"Samo fundamentalističke države u Aziji i na Bliskom istoku imaju takve zakone", izjavio je jedan od vodećih poslanika opozicijie Spiros Lapas.

AP navodi da je Grčka pravoslavna crkva podržala ovaj predlog zakona, i da je to potkrepila ocenama da bi on "pomogao u očuvanju religijskih osećanja vernika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: