Slovenačka paravojna jedinica na granici sa Hrvatskom "nadzire migrante"

Pripadnici slovenačke paravojne jedinice naoružani i odeveni u kamuflažne uniforma stigli na granicu s Hrvatskom, prenosi Index.hr.
Slovenačka paravojna jedinica na granici sa Hrvatskom "nadzire migrante"
Foto: Pixabay
Reč je o grupi Slovenaca koji izigravaju vojsku i koji su stigli na slovensko-hrvatsku granicu da bi, kako su rekli, nadzirali migrante. Kako navodi Rojters, ima ih oko 50, a među njima je i nekoliko žena. Na čelu grupe je Andrej Šiško, koji takođe vodi nacionalističku stranku Gibanje Zedinjena Slovenija koja do sada nije uspela da uđe u parlament.
 
On, navodi dalje Rojters, veruje da službena vlast ne štiti dobro Sloveniju od, kako kaže, migrantske pretnje pa je osnovao Štajersku i Kranjsku stražu.
 
Članovi te grupe patrolirali su pred novinarima. "Naša je dužnost da osiguramo sigurnost u našoj vlastitoj zemlji", rekao je Šiško.
 
Pripadnici te grupe nose vazdušne puške koje su replike kalašnjikova.
 
Šiško je inače bivši vođa navijača fudbalskog kluba Maribor, a kao kandidat krajnje desnice pojavljivao se i na predsedničkim izborima u Sloveniji.
  • Budak

    13.11.2019 12:25
    Virsle
    Slovenci manite se izigravanja vojske sa vazdusnim puskama. Drzite se pravljenja VIRSLI....
  • Sto

    13.11.2019 06:46
    Jan
    Ja sam cuo i da su glasno pevali Slovenacke junacke pesme. Kazu da je toliko glasno, puno naboja bilo da se culo i do Zagreba.
  • Сремац

    12.11.2019 20:03
    Будалаштине
    Да су то урадили наши у Србији за два дана би нам увели санкције ,а можда и бомбардовали-Овако у тој ЕУ може да ради ко шта хоће.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet