Burne reakcije na žalbu Samoopredeljenja da se ne povuku srpski glasovi

Potpredsednik Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići optužio je pokret Samoopredeljenje da se stavio u zaštitu Srpske liste zahtevajući od Vrhovnog suda da poništi odluku o odbacivanju glasova iz centralne Srbije pristiglih poštom.

Memlji Krasnići je rekao da je stranka Aljbina Kurtija danas zvanično stala u odbranu "nelegalno dobijenih glasova iz Srbije", zahtevajući da Vrhovni sud dozvoli Srpskoj listi izborne rezultate.

"Podsećamo da je stranka koja je rekla da neće da formira koaliciju sa Srpskom listom danas postala zagovornik Srpske liste, apelujući na Vrhovni sud protiv odluke Panela za žalbe kojom se odbijaju nezakoniti glasovi primljeni od Srbije. Samoopredljenje je 29. oktobra zvanično zatražilo poništenje ovih glasova, nazivajući ih nezakonitim, a danas, 12. novembra, brani te glasove Srpske liste kao da su njihovi", naveo je Krasnići.

Smatra da je taj potez možda i "uvertira Aljbinovog budućeg partnerstva sa Vučićevom produženom rukom".

Po odluci Panela za žalbe, ako Vrhovni sud ne odluči drugačije, koalicija NISMA - ANK - Partija pravde imaće šest poslanika u kosovskoj skupštini a Samoopredeljenje bi izgubilo tri poslanika.

Odlučeno je da glasovi iz centralne Srbije pristigli poštom budu odbačeni.

Iz NISMA kažu da žalbom Vrhovnom sudu Samoopredeljenje pokušava da ukrade njihova mesta.

Generalni sekretar inicijative NISMA Biljal Šerifi optužio je Samoopredeljenje za licemerje i lažni moral i da "oni koji tvrde da nude novi početak u stvari predstavljaju samo zabludu u svojoj varijanti".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво