Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
STARCA UBIO SEKIROM ZBOG 115 EVRA Adiju Jašareviću (21) potvrđena kazna od 17 godina robije

STARCA UBIO SEKIROM ZBOG 115 EVRA Adiju Jašareviću (21) potvrđena kazna od 17 godina robije

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine potvrdio je presudu Kantonalnog suda Novi Travnik kojom je Adi Jašarević (21) osuđen na 17 godina zatvora, jer je, zajedno sa maloletnim D. Š., sekirom ubio Abdulselmana Halepića (85).

adi-jasarevic Foto: MUP SBK / RAS Srbija
adi-jasarevic

Presuda je potvrđena nakon što je odbijena žalba odbrane, koju je zastupao travnički advokat Bekir Ferizović.

U svirepom napadu koji se dogodio 28. januara u bugojanskom naselju Vesela, nesrećnom starcu zadao je više udaraca sekirom, nanevši mu teške povrede, usled kojih je i preminuo.

Prema navodima iz optužnice, Jašarević i maloletnik sedili su sa žrtvom skoro četiri sata u letnoj kuhinji pre nego što su ga napali. Iskoristili su trenutak kad je otišao po drva i pri povratku bio okrenut leđima.

Jašarević je uzeo sekiru i tupim delom ga udario u potiljak, od čega je on pao. Potom mu je zadao još jedan udarac u potiljak dok je starac bespomoćno ležao na podu. Zatim ga je okrenuo na leđa i prerovio mu džepove prsluka, u kojima je našao ključeve te zaključao vrata letne kuhinje.

Abduselamu je zatim prišao maloletnik te mu tupim delom iste sekire zadao više udaraca u predelu stomaka i grudi. Usled teških povreda glave i mozga te unutrašnjeg krvarenja zbog preloma rebara i grudne kosti, starac je podlegao. Napustili su mesto zločina te su se posle vratili u kuću i pretražili prostorije.

Pročitajte još

Pronašli su novčanik, iz kojeg su uzeli 170 KM i dve kovanice od po pet maraka, te sa stola još 50 KM. Telo je pronađeno tek 31. januara. Jašarević, koji je iz Austrije proteran zbog krađa, uhapšen je nedugo nakon zločina, kao i maloletnik, prenosi Srpskainfo.

Očistili tragove krvi

Svirepe ubice telo su unele u letnu kuhinju. Pokušali su zataškati zločin tako što su očistili tragove krvi. Sekiru i druge predmete s tragovima krvi ubacili su u trap lEtne kuhinje, dok su dEo predmeta koje su koristili za čišćenje i manje cepanice, ubacili u šporet u vatru kako bi ih uništili.