Unikatna carska Toyota: Naruhito se provozao u novom kabrioletu VIDEO

Nova službena limuzina sa otvorenim krovom, nazvana "carski paradni automobil", bazirana je na Toyotinom luksuznom modelu Century.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 12.11.2019.

15:00

Unikatna carska Toyota: Naruhito se provozao u novom kabrioletu VIDEO
Screenshot YouTube

Ovaj kabriolet zameniće Rolls-Royce Corniche koji je bio paradni automobil japanske carske porodice u proteklih 30-ak godina. Predviđeno je da se car Naruhito u ovom automobilu vozi na raznim svečanim događajima, uključujući i Olimpijske igre u Tokiju 2020, a javnost ga je prvi put videla tokom ceremonije krunisanja: Inače, kada se ne bude koristio, carski Century biće parkiran u jednoj od palata – u Kjotu ili Tokiju. U odnosu na standardnu limuzinu, Century kabrio ima sklopivi krov (koji je uglavnom spušten tokom vožnje) i nešto drugačiji dizajn zadnjeg dela.

Zadnja sedišta, u kojima je Naruhito sa svojom suprugom, izdugnuta su za 40 mm u odnosu na prednja, kako bi car bio vidljiviji tokom vožnje.

Tehnički detalji nisu saopšteni, ali pretpostavlja se da se ispod haube nalazi isti pogonski sistem kao u stadardnoj limuzini. To bi značilo da carski Century ima hibridni pogon koji se sastoji od 5.0 V8 benzinca od 381 ks i 510 Nm, elektromotora i nikl-metal hidrid baterije. Ukupna kombinovana snaga pogonskog sistema iznosi 431 ks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: