Netanjahu: Borbe sa ekstremistima će možda potrajati

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da borbe sa palestinskim ekstremistima islamskog džihada mogu biti dugotrajne.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.11.2019.

14:19

Netanjahu: Borbe sa ekstremistima će možda potrajati
Gettyimages/ Amir Levy / Stringer

Izraelske snage su ranije danas ubio vrhovnog komandanta palestinske militantne grupe, koju podržava Iran u napadu izvedenom jutros u Pojasu Gaze, na šta su ekstremisti odgovorili gađajući raketama izraelske gradove, uključujući i Tel Aviv.

Izraelska vojska saopštila je da je u vazdušnom napadu ubila komandanta ekstremističke grupe Islamik Džihad Abu el Atu u njegovoj kući u pojasu Gaze, što je ta grupa i potvrdila. Sirijski mediji preneli su i da je Izrael gađao stambenu zgradu u Damasku u kojoj živi drugi komandant Islamik Džihada Akram Ekl Adžuri i da su tom prilikom poginule dve osobe, ali još nije jasno da li je među stradalima i jedan od njegovih sinova. Zbog tih napada palestinski Hamas je obećao da će se osvetiti.

"Izrael nije zainteresovan za eskalaciju, ali učinićemo sve što je potrebno da se zaštitimo", rekao je Netanjahu novinarima u vojnom štabu.

"Ovo bi moglo potrajati. Potrebna je izdržljivost i hladnokrvnost", dodao je Netanjahu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: