Naoružani Slovenci koji glume vojsku stigli na hrvatsku granicu

Pripadnici slovenačke paravojne jedinice naoružani i odeveni u kamuflažne uniforma stigli na granicu s Hrvatskom, prenosi Index.hr.

Izvor: index.hr

Utorak, 12.11.2019.

12:42

Naoružani Slovenci koji glume vojsku stigli na hrvatsku granicu
Ilustracija: EPA/PHILIPP GUELLAND

Reč je o grupi Slovenaca koji izigravaju vojsku i koji su stigli na slovensko-hrvatsku granicu da bi, kako su rekli, nadzirali migrante. Kako navodi Rojters, ima ih oko 50, a među njima je i nekoliko žena. Na čelu grupe je Andrej Šiško, koji takođe vodi nacionalističku stranku Gibanje Zedinjena Slovenija koja do sada nije uspela da uđe u parlament.

On, navodi dalje Rojters, veruje da službena vlast ne štiti dobro Sloveniju od, kako kaže, migrantske pretnje pa je osnovao Štajersku i Kranjsku stražu.

Članovi te grupe patrolirali su pred novinarima. "Naša je dužnost da osiguramo sigurnost u našoj vlastitoj zemlji", rekao je Šiško.

Pripadnici te grupe nose vazdušne puške koje su replike kalašnjikova.

Šiško je inače bivši vođa navijača fudbalskog kluba Maribor, a kao kandidat krajnje desnice pojavljivao se i na predsedničkim izborima u Sloveniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: