Godfri: SAD sto odsto podržavaju modernu i demokratsku Srbiju

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri kaže da u Beogradu da SAD stoprocentno podržavaju modernu, demokratsku i prosperitetnu Srbiju, članicu evropske porodice država, zemlju u kojoj vladaju mir, demokratija i vladavina prava.

Godfri je u izjavi posle susreta sa članovima Američke privredne komore u Srbiji rekao da SAD podržavaju modernu i prosperitetnu Srbiju i izrazio nadu će se u tom pravcu stvari razvijati u budućnosti, jer je to način da se mladi ljudi zadrže u Srbiji.

"Članice Američke privredne komore zaposljavaju 20.000 ljudi, uložile su četiri milijarde dolara i nadam se da će u budućnosti ove brojke rasti", rekao je ambasador SAD i dodao da su njegova vrata uvek otvorena za članove poslovne zajednice.

Predsednica Američke privredne komore Jelena Pavlović rekla je da je susret sa novim ambasadorom bila prilika da saznaju koji su prioriteti u odnosima SAD i Srbije.

Petrovićeva je istakla da su članovi komore na branču sa ambasadorom razgovarali o ekonomskim pitanjima u Srbiji i regionu, o podršci putu Srbije ka Evropskoj uniji, kao i o unapređenju vladavine prava.

Američka privredna komora u Srbiji ove godine slavi punoletstvo, okuplja više od 200 stotine američkih, međunarodnih i velikih domaćih kompanija, podsetila je Petrovićeva i dodala da je komora bila nosilac brojnih inicijativa što će nastaviti da radi i dalje uz izuzetnu saradnju sa ambasadom SAD.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво