Tekst objavljen: 12.11.2019 11:10        


Preduzeće "Cini" iz Čačka počelo je ove jeseni isporuke svojih bimetalnih radijatora kupcima u dalekoj Mongoliji

Srpska firma napravila najveći radijator na svetu i izvozi ga u - Mongoliju?

Usled specifičnosti tamošnjih grejnih sistema kao i kvaliteta vode koja se koristi za grejanje, upotreba klasičnih aluminijumskih radijatora u toj azijskoj zemlji bila je suočena sa raznim problemima, što ih čini nebezbednim proizvodom.

"Ovakva situacija je dobra osnova i veliki potencijal za plasman naših bimetalnih radijatora, koji mogu u potpunosti da odgovore na uslove povećane pH vrednosti, povišenog pritiska i hidro udara. Isto je i sa grejnim sistemima svih bivših sovjetskih republika pa smatramo da će ovaj proizvod da bude veliki izvozni adut u narednim godinama", kaže za  RINU inženjer Slobodan Spasović, osnivač i vlasnik preduzeća iz Čačka.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Nova generacija bimetalnih radijatora aluminijum - nerđajući čelik po patentnom rešenju preduzeća "Cini" nastala je kao odgovor na tehničke zahteve tržišta i najbolje je rešenje što se tiče bezbednosti i dugotrajnosti.

"Primenom niza originalnih patentnih rešenja formirana je konstrukcija radijatora u kojoj se na najefektniji način koriste pozitivna svojstva dva pomenuta materijala. Odnosno, izbegavaju se sva negativna dejstva koja se mogu javiti u grejnim sistemima, kao što su korozija, zapaljivi gasovi, povišen pritisak vode i visoka pH vrednost", napominje Spasović.

Kolektiv je u novije vreme razvio i posao sa izvozom svojih radijatora za kupatila, koji su blagodareći funkcionalnosti i dizajnu brzo stekli ugled na tržištu."Bimetalne radijatore i ove za kupatila izvozimo na evropsko tržište, Nemačku, Francusku i druge zemlje. U toku su pregovori oko izvoza u SAD", kaže Spasović.

"Cini" je osnovan 1977. godine, i preduzeće je registrovano kao razvojno - proizvodni centar kod Ministarstva za nauku Republike Srbije na osnovu dugogodišnje inovacione delatnosti i 15 registrovanih patenata. Jedno od mnogobrojnih priznanja koje se izdvaja je Ginisov rekord za "Najveći radijator na svetu", koji je napravljen u sklopu 30 godina rada kompanije.

Taj radijator bio je demonstracija originalne tehnologije preduzeća "Cini", izrađen u dimenziji 6h6 metara, povezan sa svom potrebnom opremom kako bi bio u funkciji grejanja, što je bio i zahtev kompanije "Guinness World Records".

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cini cini čačak najveći radijator na svetu slobodan spasović čačak radijatori mongolija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana